2022-ben kétezerszeres mobil szélessáv forgalom

A Huawei Technologies-t alapító vezérigazgató szerint tíz év múlva a mobil szélessávú távközlési adatforgalom a 2000-szeresére nő. 

Ren Zhegfei a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon arról is beszélt, hogy cége további befektetéseket tervez a régióban.

Budapest, 2012. június 22.: Szentpéterváron tegnap nyilt meg azt az évente megrendezett, háromnapos gazdasági fórum, amelyen elsősorban a világgazdasági krízis, majd ennek Oroszországra és Kelet-Európára gyakorolt hatása került napirendre.  A szentpétervári International Economic Forum 2012 (Nemzetközi Gazdasági Fórum, 2012) első napján hagyományosan felszólal az orosz államelnök –  jelenleg, a nemrég ismét megválasztott Vladimir Putyin –, majd a térség gazdaságában kiemelten érdekelt üzletemberek követik.

A nyilvánosságtól elvonultan dolgozó, a médiában alig-alig feltűnő Ren Zhengfei, a Huawei Technologies alapító-vezérigazgatója és 1,48 százalékos részesedésével legnagyobb tulajdonosa mai beszédében optimistán nyilatkozott az infokommunikációs ipar (ICT) és ezen belül cége növekedési, terjeszkedési kilátásairól. Ren szerint a hálózati adatfogalom 10 éven belül  75-szeresére nő,  míg a mobil szélessávú forgalom növekedése pedig a jelenleginek több mint kétezerszerese lesz.

– A növekvő adatáramlás, szinte már adat-cunami magabiztos hozzáállást kíván – mondta Ren Zhengfei, a világ második legnagyobb távközlési beszállítójának alapítója a fórumon – nem szabad sem az összetettségétől, sem az esendőségeitől félni. A távközlési iparág kulcs fejlesztési területe az adat elérési hálózatok, hozzáférési lehetőségek, szakzsargonnal ’’data pipe’’-ok lesznek, s az átmérőjüknek szélesebbnek kell lenni még a Volgánál is, hogy kezelni tudják a hatalmas adatfolyamot.

Miként a Huawei vezérigazgatója még hozzátette: az adatokhoz természetszerűen hozzáférhetőeknek kell lennük. Az adatáramlás viszont sokkal gyorsabban nő, mint ahogy a kiberbiztonságra ügyelő, az illetéktelen hozzáférések megelőzésére szolgáló technológia, így a kalóztámadásokkal, adatlopásokkal változatlanul szembe kell nézni és az iparági szereplőknek összefogni.
A Huawei szándéka egyébként, hogy tovább növeli oroszországi és régiós befektetéseit, a helyi társadalmakért felelős vállalatként lép fel, s elkötelezett a harmonikus üzleti környezet kialakításában és a versenyképesség növelésében.

Magyarországon például 2009 óta üzemelteti Európai Ellátó Központját (ESC), ahol bérgyártók bevonásával összeszerelés folyik. Az ESC a teljes európai kontinenst, valamint Észak-Afrika és a Közel-Kelet néhány országát látja el Huawei termékekkel. A Huawei Európai Logisztikai Központ 2011-ben állt fel  Magyarországon, s idén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter előtt már 1,5 milliárd dolláros idei import-export vállalásról tett szándéknyilatkozatot a cég.

A Huawei Magyarországon tavaly óta működteti ‘’A jövő innovatív vezetői’’ ösztöndíját, amelyben 15 egyetemi hallgató részesül évente több, mint 6 és fél millió forintos támogatásban.

 

A Huaweiről 

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 11 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011-ben 32,4 milliárd dollár volt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghajban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 10 százalékat fordítjuk kutatás-fejlesztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

További információk www.huawei.com honlapon találhatóak.

Keressen minket a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán:
http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Kövesse híreinket a Twitter-en is:
https://twitter.com/huaweipress

Termékeinkről további információt talál a Youtube-on:
http://www.youtube.com/user/HuaweiPress

 

Sajtókapcsolat:

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H-1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Morpho Communications
H-1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu