A Huawei 14 millió forintért visz hallgatókat kínai tanulmányútra

A fiatalok az 5G-s mobiltávközlési technológiát tanulmányozhatják majd

Budapest, 2014. Március 26. – Bin Yun Song, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója és Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára ma Budapesten, díjátadó ünnepségen adta át 15 felsőoktatási hallgatónak a „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjakat. A távközlési vállalat magyarországi vezetője bejelentette, hogy a szakemberképzéshez nyújtott eddigi támogatást idén kibővítik, s a meglévő programon túl 10 távközléssel kapcsolatos egyetemi tanulmányokat folytató hallgatót kínai tanulmányútra hívnak meg.

A Huawei 2011-ben két felsőoktatási intézménnyel együttműködve alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, hogy a diákok megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket. A „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait.

„Mint a világ egyik vezető távközlési megoldás szállítója, a Huawei elkötelezett a gazdaság, a társadalom és a környezet fenntartható fejlődése iránt. A fenntartható fejlődés egyik kulcsterületének az oktatást tekintjük.  Így idén 10 egyetemi hallgatót és egy egyetemi oktatót szeretnénk meghívni Kínába, hogy közelről tanulmányozhassák a legfejlettebb távközlési technológiákat, így a következő generációs mobilhálózatokat, az LTE-t és az 5G-t.” – mondta Bin Yun Song, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.

A ’’Távközlési magvak a jövőnek’’ (Telecom Seeds for the Future) program a cég globális kezdeményezése, amelyben nem csupán magyar egyetemi hallgatók vesznek részt, hanem a világ számos pontjáról  érkeznek az infokommunikáció, a távközlés iránt érdeklődő fiatal tehetségek. Eddig több mint 20 ország – többek között Ausztrália, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Marokkó, Indonézia, Szingapúr, Thaiföld – hallgatói kapcsolódtak be a programba.

A kínai tanulmányút várhatóan idén júliusban lesz, összértéke 14 millió forint. A cég továbbra is működteti a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi, valamint a Budapesti Corvunis Egyetemekkel közös A Holnap innovatív vezetője ösztöndíját, ám a tanulmányútra nem csupán ezekről az egyetemekről, hanem az ország valamennyi felsőoktatási intézményéből várják a távközlés iránt érdeklődő hallgatókat és doktoranduszokat.

A jelentkezésről bővebben a www.huawei.hu honlapon olvashatnak.

 

A Huaweiről 

A Huawei Technologies Co. olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. A Huawei Technologies árbevétele 2013-ban 38,9  milliárd dollár volt.
Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 150 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között távközlési szolgáltatók, városok, közművállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeinket. Éves bevételünk 11 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghajban, Nanjingban és Shenzhenben – fejlesztjük ki.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

További információk a www.huawei.hu illetve a www.huawei.com honlapon találhatóak.

Keressen minket a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán:
http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Kövesse híreinket a Twitter-en is:
https://twitter.com/huaweipress

Termékeinkről további információt talál a Youtube-on:
http://www.youtube.com/user/HuaweiPress


Sajtókapcsolat: 

Gecse Mariann
PR Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com