A Huawei 2011-es bevétele 32 milliárd dolláros

A Huawei Technologies árbevétele tavaly meghaladta a 32 milliárd dollárt, amely 11,7 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A Huawei Technologies még nem auditált árbevétele 2011-ben megközelítette a 203,9 milliárd jüant, amely körülbelül 32,4 milliárd dollár. Ez 11,7 százalékos éves növekedést jelent. Az előzetes tervekben 2011-re 30 milliárd dolláros árbevétel szerepelt.

A kínai gyökerű, távközlési berendezéseket gyártó óriásvállalat 2011. december 31-i nyilvántartása szerint a cégnek több mint 140 ezer alkalmazottja volt a világon. A teljes létszám 44 százaléka – mintegy 62 ezer ember – kutatás-fejlesztési (K+F) területen dolgozott. A Huawei alkalmazottak 72 százaléka Kínán kívül dolgozik a Huawei valamelyik léányvállalatánál. Ugyanígy 72 százalék körüli az egyes országokban a helyi munkaerő aránya. A vállalatnak humánerőforrás politikája arra is épül: minél több helybélit foglalkoztasson, vegyen fel munkatársai közé. A tavalyi év végéig a Huawei több mint 130  különböző távközlési szabványosítással foglalkozó szervezetnek vált tagjává, és csak tavaly több, mint 5000 új szabványt  terjesztett be.

A Huaweinek 14 régiós főhadiszállása, 23 K+F központja, 32, más vállalattal közös innovációs központja és 45 továbbképző centruma van világszerte. Termékeik és szolgáltatásaik a világ több, mint 140 országában elérhetőek.

A Huaweiről

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011-ben 32,4 milliárd dollárosra.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 10 százalékat fordítjuk kutatás-fejlelsztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig összeszerelő központot üzemeltetünk. Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.
Kövesse híreinket a www.huawei.com honlapon.
A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).

 

További információ: 

Gecse Mariann, 
PR manager
vállalati hírek
06 30 637 85 26

Jakab Emese
marketing manager
Termékinformációk
06 30 415 6333