A Huawei 6 millió forintot adományozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek

A Huawei 6 millió forintot adományozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek

A legmodernebb távközlési technológia és az okos város megoldások oktatását támogatja a vállalat

Peking, 2014. október 28. – 25 ezer dollár értékű támogatást adományozott a Huawei Technologies Hungary a Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára a legmodernebb távközlési technológiák, valamint „okos-város” (smart city) megoldások tanulmányozására és oktatására. Az erről szóló megállapodást Szijjártó Péter külügyminiszter és Szilas Cecília, Magyarország Kínába akkreditált nagykövetének jelenlétében írta alá a Huawei Technologies Hungary ügyvezetője Bin Yun Song és Dr. Kovács Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese Magyarország Pekingi Nagykövetségén 2014. október 28-án.

Az ünnepélyes aláíráson Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, hogy a kormány keleti nyitásnak nevezett külgazdasági stratégiájának egyik legfontosabb pillére továbbra is a Kínához fűződő gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzése. „Ebben a legfontosabb szerepet olyan kínai vállalatoknak köszönhetjük, mint a Huawei, amely Magyarországon nemcsak befektet és munkahelyet teremt, hanem a hazai felsőoktatást is aktívan támogatja.” – hangsúlyozta a külügyminiszter.

„A Huawei elkötelezett amellett, hogy egy az eddiginél hatékonyabb, integráltabb információs ellátási rendszert hozzon létre. Egy olyan rendszert, amelyben az ember és ember, ember és gép, gép és gép közötti kapcsolódás lehetővé teszi az információk és ötletek szabad áramlását, motiválva ezzel az álmok és újítások létrejöttét. A Huawei ezáltal hozzájárul a fejlődés előmozdításához, egy “Jobban Összekapcsolt Világ” megteremtéséhez.” – mondta el Bin Yun Song a Huawei Technologies Hungary ügyvezetője. „A fejlődés egyik mozgatórugója ugyanakkor a legmodernebb technológia képviselőinek és az oktatás szereplőinek közvetlen kapcsolata és információcseréje. Ehhez viszont elengedhetetlen az iparban szükséges gyakorlati tudás és az oktatás során tanultak között lévő távolság áthidalása, a gyakorlat- és piacorientált képzés biztosítása. A Huawei ezért támogatja társadalmi felelősségvállalási programjában az oktatást és a szakemberképzést”. – tette hozzá Bin Yun Song.

A 25 ezer dollár értékű támogatást a Huawei Enterprise üzletága adományozza az Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára. A 2011-ben alapított Enterprise egyike a Huawei Technologies három üzletágának, amely komplett informatikai megoldásokat fejleszt és kínál üzleti felhasználók számára. Magyarországon az Enterprise üzletág beszállítóként részt vett az idén üzembe helyezett Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR), azaz az 112-es segélyhívószám infokommunikációs rendszerének kiépítésében is. Az európai uniós elvárásoknak megfelelő rendszer gyorsítja a segélyhívás folyamatát, amely által gyorsabbá válik a segítségnyújtás.

Dr. Kovács Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy az Egyetem nagyra értékeli a Huawei támogatását, mivel ilyen összegű adományt az Intézmény korábban nem kapott. „Az együttműködés igazi nyertesei azonban azok a diákok lesznek, akik a Huawei segítségével a legmodernebb telekommunikációs, illetve smart city megoldásokat és rendszereket tanulmányozhatják.” – emelte ki a rektorhelyettes.

Sajtókapcsolat:

Gecse Mariann
PR Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com

 

A Huaweiről

A Huawei Technologies Ltd. a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója, amely 170 országban áll ügyfelei rendelkezésére. Termékeit, szolgáltatásait a világ népességének több mint egyharmada használja. Fő tevékenységei közé tartozik a globális mobil- és telekommunikációs eszközök, hálózati berendezések gyártása és infokommunikációs megoldások biztosítása. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában. A Huawei az ügyfélközpontú innovációk és a szilárd együttműködés elkötelezett híve. A vállalat mottója „Make It Possible”, jól tükrözi a Huawei célját: egy olyan világ megteremtése, ahol a technikai és technológiai fejlődés útjának semmi nem szabhat határt, és a lehetetlen is lehetségessé válik.

A Huawei 2013-ban 150 ezer munkatársával 39,4 milliárd dollár árbevételt ért el, amelynek 13 százalékát a vállalat kutatás-fejlesztésre fordítja.

A Huawei 2005-ben Budapesten kezdte meg magyarországi tevékenységét, majd jelenlétét tovább erősítve nyolc évvel később 2013-ban Magyarországon hozta létre Európai Ellátó- és Logisztika Központját, amely pécsi és komáromi gyártóüzemből, valamint a Biatorbágyon működő logisztikai bázisból áll. A magyar központban szerelik össze és innen szállítják tovább több mint 45 célországba a Huawei európai piacra, Közép-Ázsiába, Észak- és Nyugat-Afrikába, illetve a közel-keleti régióba szánt távközlési hálózati termékeit és komplex telekommunikációs megoldásait, továbbá itt található a vállalat európai szerviz- és visszáru központja is.

A Huawei Magyarországon jelenleg – közvetlenül és beszállítóin keresztül – 3000 embernek ad munkát, és folyamatosan bővíti tevékenységét.

További információ: www.huawei.hu, www.huawei.com