A Huawei bejelentette a világ első LTE-A sávok közti vivő aggregációs megoldását

2012.02.28. – A Huawei, a világ egyik vezető globális információs és kommunikációs technológiai megoldásszállítója a mai napon Barcelonában a Mobile Word Congress-en, a mobilkommunikációs világszemlén egy olyan, újdonságot jelentett be, amely a Magyarországon 2-3 év múlva aktuálissá válható fejlesztésre, az LTE-Advanced (LTE-A) technológiára épít. A cég demonstrálta, hogy sávok közti vivő aggregációval (CA) 800 MHz és 2,6 GHz frekvenciákon is elérhető a 225 Mb/s sebesség.

A negyedik generációs mobilkommunikáció, a Long Term Evolution (LTE) a világon, így Magyarországon is még csak most indul, a hálózatok fejlesztése sok helyen épp zajlik és az első LTE képes okostelefonok szintén nemrég kerültek a boltokba, de a Huawei Technologies a barcelonai Mobile Word Congress-en (MWC), a szakma legnagyobb expóján már bemutatta az LTE-nél is nagyobb adatátvitelt lehetővé tevő fejlesztéseit. A 2012-es MWC-n, a Huawei demonstrálta az úgynevezett ‘’LTE-A sávok közti, vivő aggregációs (CA)’’ megoldását és bemutatta, hogy sávok közti vivő aggregációval, a CA-val 800 MHz és 2,6 GHz frekvenciákon elérhető a 225 Mb/s sebesség.

 

AZ LTE-Advanced (LTE-A, magyarul LTE Haladó) szinthez tartozó Huawei megoldás jelentősen javítja az egy adott spektrumbeli erőforrások kihasznosíthatóságát és növeli mind az egyes felhasználók által elérhető maximális, mind pedig a hálózati szintű adatátviteli sebességet.

A technológiai fejlesztés előzményei: a mobil szélessáv korában a sokrétű szolgáltatásoknak és az egyéni előfizetők által forgalmazott növekvő adatmennyiségnek óriási hatása van a mobilhálózatokra. Ugyanakkor a különböző frekvenciák alkotta egység, a spektrum erőforrásainak szűkössége megakadályozza a hálózati kapacitás arányos bővülését. Az elmúlt években jelentős vita bontakozott ki arról, hogyan hasznosíthatnák az operátorok spektrum erőforrásaikat úgy, hogy nagyobb kapacitást érjenek el.

A cég elvárásai szerint e -megoldás forradalmasítani fogja a felhasználói élményt azzal, hogy a mind nagyobb adatforgalmat igénylő aplikációknak, alkalmazásoknak a hálózatok sávszélessége is gyorsan megfeleljen.

A CA, a sávok közti vivő aggregáció drámai mértékben növeli a spektrum erőforrások hasznosíthatóságát, emellett hasznos az operátoroknak, hogy flexibilisen kombinálhassák hullámhosszaikat, nagyobb sebességet érhessenek el a felhasználói élmény fokozása érdekében.

“Az ügyfélközpontú innováción és erős partnerségen keresztül elkötelezettek vagyunk amellett, hogy maximális értéket biztosítsunk ügyfeleinknek versenyképes megoldásaink által”, mondta Ying Weimin, a Huawei GSM&UMTS&LTE vezeték nélküli hálózati egységének elnöke.”

A Huawei régóta partnere a vezető globális szolgáltatóknak az LTE/LTE-A megoldások területén és vezető szerepe van az LTE-A szabvány fejlesztésében is.

A legutóbbi, Harmadik Generációs Partnerség Projekttel összefüggő jelentések szerint a Huawei több, mint 260 elfogadott LTE/LTE-A specifikációval járult hozzá a fejlődéshez 2010 óta, amely az elfogadott iparági szabványok mintegy 20 százalékát teszi ki.  A Huawei elkötelezettsége a technológiai fejlesztések megosztása iránt továbbra is alapvető szerepet játszik a globális LTE iparág fejlődésében.

 

A Huaweiről

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között távközlési szolgáltatók, városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011. elérte a tervben megcélzott 30 milliárd dolláros (199 milliárd jüanos) bevételt, sőt 2 milliárd dollárral meg is haladta azt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 10 százalékat fordítjuk kutatás-fejlelsztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig összeszerelő központot üzemeltetünk. Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.
Kövesse híreinket a www.huawei.com honlapon.
A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress). 

 

További információ: 

Gecse Mariann,
PR manager
vállalati hírek
06 30 637 85 26

Jakab Emese
marketing manager
termékinformációk
06 30 415 6333