A Huawei belépett a kormányzati- és vállalati piacra

2012.06.07. – A Huawei Technologies Hungary, a távközlési berendezésgyártó multinacionális vállalat hazai filiáléja ma bejelentette, Magyarországon is elindította Huawei Enterprise részlegét, amely a felhő alapú szolgáltatások mellett, közműveknek, kormányzati szerveknek, önkormányzatoknak és vállalatoknak kínál majd ICT megoldásokat.

A Huawei Enterprise Huawei Technologies 2010-ben alapított üzletága, amely a felhő alapú információstechnológiai megoldásokat, energiatakarékos, környezetbarát adatközpontokat és videókommunikációs szolgálttásokat, berendezéseket és kapcsolódó szolgáltatásokat fejleszt, értékesít és partnereken keresztül üzemeltet.

Tavaly az Enterprise részleg első teljes, működő évében 9,2 milliárd jüanos (mintegy 920 millió dollár) forgalmat ért el világszerte, amely 57,1 százalékos éves növekedést jelent. A részleg terve a következő 3-5 évben a 15 milliárd dolláros éves forgalom globális elérése.

– Most Magyarországon is beléptünk a kormányzati- és válallati ICT piacra – mondta Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ögyvezető igazgatója ma Budapesten a Ramada Hotel Aquincumban tartott bemutatkozó sajtótájékozatón és kamionos roadshown.

A Huawei Enterprise az elkövetkező 3 évben azt tűzte ki célul, hogy a magyar ICT piac meghatározó szereplőjévé váljon teljeskörű, platformfüggetlen, a 21. század csúcstechnológiás termékeivel és szolgáltatásaival.

 

A Huaweiről

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.

A Huawei Technologies árbevétele 2011-ben 32,4 milliárd dollár volt.

Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

Kövesse híreinket a www.huawei.com vagy a www.huaweidevice.hu honlapon.

A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).