huawei-uzletag

A Huawei Fogyasztói Üzletága közzétette idei harmadik negyedéves üzleti eredményét

Továbbra is növekvő érdeklődés övezi a vállalat közép- és felsőkategóriás termékeit

 Shenzhen, Kína, 2015. október 27.: A Huawei Fogyasztói Üzletága közzétette idei harmadik negyedéves üzleti eredményét. Az adott negyedévben az Üzletág 27,4 millió okostelefont szállított ki, amely 63 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A közép- és felsőkategóriás készülékek 7 százalékos növekedést értek el 2015 második negyedévéhez képest, amely az összes szállítás egyharmadát jelenti.

“Harmadik negyedéves üzleti eredményünk azt mutatja, hogy növekedési stratégiánk továbbra is sikeres”. – nyilatkozta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója. „Különösen büszkék vagyunk egyrészről a Kínán kívül tapasztalt kiemelkedő növekedésre, másrészt a közép- és felsőkategóriás készülékeink iránt bővülő keresletre. A növekedés ütemét látva abban bízunk, hogy képesek vagyunk elérni az idei célunkat, amely 2015. év végig 100 millió darab okostelefon kiszállítását jelenti.”

A Huawei kiszállításai az európai, a közel-keleti és az afrikai régiókban közel 98 és 70 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Ezzel az eredménnyel a vállalat piaci részesedését tekintve az első három gyártó között van Ausztriában, Belgiumban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban és Új-Zélandon. Kínában is jelentős sikert ért el az Üzletág: ebben a negyedévben 81 százalékkal növelte kiszállításait az előző évi eredményekhez képest. Ezen a piacon Huawei továbbra is az első számú gyártó 15,2 százalékos piaci részesedéssel.

A GfK piackutató intézet legutóbbi jelentése szerint a Huawei globális piaci részesedése az okostelefon-gyártók piacán 9,5 százalék volt 2015 januártól augusztusig tartó időszakában, amely értelmében a vállalat továbbra is a világ három vezető okostelefon-gyártója között szerepel.

A Huawei zászlóshajó készülékeiből, a Mate 7-ből 6,5 millió, a P7-ből 7,5 millió, a P8-ból 4 millió darabot szállított ki a piaci bejelentésük óta.

A vállalat most szeptemberben bemutatott legújabb csúcsterméke, a Mate S okostelefon fokozatosan elérhetővé vált több mint 48 országban, például Kínában, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban is. A termék standard változata már elérhető Magyarországon 219 990 forint bruttó fogyasztói áron, a Media Markt, az Edigital és a Speedshop kínálatában.

A Huawei 2015 októberében másodszor szerepel az Interbrand „Legjobb Globális Márkák” (Top 100 Best Global Brand) listáján, ahol a tavalyi 94. helyezését idén már a 88-ra javította. A Huawei büszke arra, hogy 2014-ben az első kínai vállalat volt, amely felkerült erre a listára.

Sajtókapcsolat:

Ament Amarilla

Marketing Manager

Huawei Technologies Hungary Kft.

H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.

amarilla.ament@huawei.com

Bereczki Annamária

senior account manager

Pressinform Kft.

Telefon: (+36 1) 470-2052

bereczki@pressinform.hu

A Huawei Device-ról

A 2014. év végére több mint 170 országban jelen levő Huawei termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A Huawei a világ harmadik legnagyobb okostelefon szállítója a globális kiszállítások alapján. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Franciaországban, Olaszországban, Oroszországban, Indiában és Kínában. A Huawei fogyasztói üzletága egyike a Huawei Technologies Co. Ltd. három üzletágának, amely okostelefonokat, mobil szélessávú eszközöket, otthoni készülékeket és a készülékekhez tartozó szoftvereket kínál és fejleszt ügyfeleinek. Az információs és telekommunikációs technológiák területén szerzett több mint 20 éves tapasztalat, kiterjedt nemzetközi hálózat és az üzleti partnerekkel kialakított szoros kapcsolat révén a Huawei Device a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára.

További információért kérem, látogasson el a Huawei Fogyasztói Üzletág weboldalára:

http://consumer.huawei.com/hu/

Illetve kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook és Instagram oldalán:

http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

https://instagram.com/huaweidevicehungary