A Huawei innovatív szoftvermegoldásokat mutatott be a Mobile World Congress-en

A felhőalapú AirSharing a vállalat legújabb fejlesztése

Budapest, 2013. március 1. – A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a barcelonai Mobile World Congress keretében bemutatta AirSharing nevű, egyszerre több kijelzőn futtatható szoftvermegoldását. Az AirSharing a Huawei saját felhőjén keresztül képes a különböző eszközök – okostelefonok, tabletek, otthoni készülékek – összekapcsolására, és egyesíti azok tartalmait, funkcióit és vezérlését. A Huawei Emotion UI felhasználói felületen keresztül elérhető AirSharing világszerte még kényelmesebbé és tartalmasabbá teszi a Huawei készülékek használatát a felhasználók számára.

Az AirSharing támogatja például az okostelefonon található képek és egyéb tartalmak kivetítését és megtekintését a televízió képernyőjén keresztül, illetve a távoli megosztást a telefonok, tabletek és TV-képernyők között akár játékok esetében is. Az AirSharing az üzleti életben is hasznos megoldás, hiszen lehetővé teszi, hogy otthon hagyjuk a notebookot, és az okostelefonunkról elérhető fájlokat vetítsük ki a monitorra Wi-Fi kapcsolaton keresztül.

„Legújabb innovációnk, az AirSharing és a szintén saját fejlesztésű Emotion UI a Huawei egyedi szolgáltatásai a felhasználók kényelmének szolgálatában. A közeljövőben szeretnénk megnyitni az AirShareinget külső tartalomszolgáltatók és fejlesztők előtt is, hogy bővítsük a platformban rejlő lehetőségeket, így interaktív és gazdag multimédia-forrást kínálhatunk felhasználóink számára” – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója.

Az AirSharing a Huawei saját fejlesztésű Emotion UI felhasználói felületén aktiválható, amely előre telepítve érhető el többek között a Huawei Ascend P2, Ascend D2 és Ascend Mate készülékeken. Az Android 4.1-es operációs rendszeren futó Emotion UI testre szabható, így egyszerű használatot és navigációt biztosít a felhasználók egyéni igényeihez igazodva.

A UniHome funkció összeköti a kezdőképernyőket a főmenüvel, míg a Huawei szabadalmazás alatt álló Me Widget alkalmazása egyetlen, igény szerint testre szabható widgetben egyesíti az összes fontos információt és funkciót.  Az Emotion UI személyre szabható témák gazdag választékát kínálja, míg a tematikus háttérképek még élethűbb vizuális élményt nyújtanak az interaktív és szórakoztató átvezető animációk révén, és a készülék megrázásával egyszerűen változtathatók. A képernyőzár feloldására arcfelismerés alapján történő azonosítás is választható, amely tovább növeli a készülék használatának biztonságát. Az Emotion UI ezen felül rendelkezik egy előre telepített optimalizáló alkalmazással is. Ennek feladatai közé tartozik az adatforgalom nyomon követése, a feketelista és blokkolás, a nem használt programok bezárása és a gyorsítótár ürítése, valamint vírusvédelmi, energia-megtakarítási és adatvédelmi funkciók.

A Huawei Device-ról

A 2003-ban a Huawei Technologies leányvállalataként alapított, kezdetben hálózati kiegészítőket és modemeket gyártó Huawei Device 2009-ben lépett be az okostelefonok piacára. 2010-ben már közel 3,5 millió készüléket adott el világszerte, 2011-ben pedig elérte a 20 milliós darabszámot. 2012-ben a vállalat 7,5 milliárd dolláros árbevételt könyvelhetett el, amely az előző évhez képest 10 százalékos növekedést jelent.

Kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

 

Sajtókapcsolat:

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu