Huawei_sajtotaj-3199

A Huawei is a Veszprém mögé állt

A vállalat bővíti társadalmi szerepét Magyarországon

 

Budapest, 2016. június 1. –  Karish Cui, a Huawei Technologies Hungary műszaki igazgatója Benedek Tiborral, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitányával, Lékai Mátéval, a Veszprém kézilabdacsapatának és a válogatottnak az irányító játékosával, valamint köz- és felsőoktatási intézmények képviselőivel közösen bejelentette, hogy 2016-ban a távközlési világvállalat tovább bővíti a magyarországi társadalmi szerepvállalásait. Közölték magyarországi, tavalyi üzleti eredményeiket is: 86 százalékos növekedéssel 67,5 milliárd forintos árbevételük volt 2015-ben.

„A Huawei Technologies kiemelkedően jó évet zárt tavaly Magyarországon: árbevételét közel 86 százalékkal 67,5 milliárd forintra növelte, amely eredmény lehetővé tette, hogy újra gondoljuk hazai társadalmi felelősségvállalásunkat.” – mondta el Karish Cui, a Huawei Technologies technológiai igazgatója. „A világ vezető infokommunikációs beszállítójaként vállalatunk aktív szponzorációs tevékenységet folytat világszerte, amely fókuszában a távközlési, informatikai képzés és a sport támogatása állnak. Ezért kitörő örömmel tölt el, hogy itthon az oktatás támogatása mellett kibővítjük sporttámogatásunkat is az idén. Célunk, hogy összébb zárjuk a digitális ollót, népszerűsítsük a modern távközlés nyújtotta előnyöket, csökkentsük a digitális szakadékot: egy jobban összekapcsolt Magyarországot teremtsünk.”

A Huawei hazai oktatás kiemelt támogatója: 250 millió forint értékű szerepvállalás 5 év alatt, további elkötelezettségek a következő 5 évre

A Huawei 2011 óta összesen 250 millió forintot fordított a hazai felsőoktatás támogatására, amely keretében a vállalat 108 fiatal szakember képzésében vállalt részt az elmúlt 5 évben.

 A vállalat épp egy hete írta alá a győri Széchenyi István Egyetemmel a távközlési képzés támogatásáról szóló hosszútávú stratégiai együttműködését Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért felelős államtitkárának jelenlétében.

A Huawei 2011-ben alapította meg „A Holnap Innovatív Vezetői” címen az első olyan kezdeményezését, amely a hazai felsőoktatás fejlesztését tűzte ki céljául. A Huawei ezen egyetemi ösztöndíj program keretében évente 15 diák számára nyújtott egyszeri, 2000 amerikai dollár értékű anyagi támogatást öt éven keresztül a Budapesti Corvinus és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemekkel megkötött megállapodások alapján. Az ösztöndíjasokat tanulmányi eredményeik alapján választották ki. A Huawei ma rendezett eseményén került sor ennek az 5 éves programnak a lezárására is, amelyen a hallgatók emlékplaketteket vettek át, s összefoglalták tapasztalatiakat, élményeiket azok az egyetemi vezetők, tanárok – így Dr. Paprika Zita, a Corvunis Egyetem a Gazdálkodástudományi Kar dékánja -, akik munkáját szintén megváltoztatta, befolyásolta a vállalattal létrejött kapcsolatuk.

A Huawei a felsőoktatás fejlesztését célzó másik kezdeményezését – a Seeds for the Future elnevezésű nemzetközi gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést – 2014-ben hirdette meg először, amely során minden évben, tíz egyetemi hallgató és egy oktató tanulmányozhatja három héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, a Pekingi Egyetemen és a Huawei shenzheni központjában. A 2016. évi pályázatra a Huawei a magyar weboldalán keresztül már várja az ország valamennyi felsőoktatási intézményeiből a távközlési- és infokommunikációs tanulmányokat folytató érdeklődők jelentkezését.

A Huawei 2016-ban azonban tovább bővíti a hazai oktatást támogató programját. A cég szakemberei távközlést népszerűsítő előadásokat kezdtek el tartani az általános és a középiskolákban országszerte. Az előadások fókuszában az okoshálózatok, azaz a 4G és az 5G működése áll. A szakemberek a távközlés alapjait magyarázzák el azon keresztül, hogy a diákok milyen antennákat és vezetékeket látnak az utcán, a toronyházakon és milyen a hálózattal kapcsolatos információkat tudhatnak meg az okostelefonjukról. A programra a Huawei az alábbi e-mail címen várja további iskolák jelentkezését: hungary@huawei.com. Babics Csaba, a soproni Berzsenyi Dániel Evangelikus Líceum tanára, a középiskolások Neumann János Kupájának kitalálója kiemelte, hogy a gyerekek infokommunikációra való nyitottságát a személyes találkozások, élmények segíthetik leginkább.

A hazai sporttámogatás fókuszában 2016-ban a vízilabda és a kézilabda

Az eseményen bejelentették, hogy a távközlési vállalat 2016-ban a Veszprém kézilabda csapata mellé szegődött támogatónak.  Az egy évre szóló megállapodásról Lékai Máté, a Veszprém kézilabdacsapata és a válogatott irányító játékosa elmondta: a vállalat a felkészülés feltételeinek javításához járul ezzel hozzá.

„A Huawei 2015-től a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos technológiai partnere, amely keretében a vállalat segíti az utánpótlás-nevelést és csúcstechnológiás készülékekkel támogatja a szövetséget.” – összegzett az eseményen Benedek Tibor is, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. – „A Huawei-jel kötött, kibővített megállapodás most lehetővé teszi, hogy további tehetséges vízipólózó gyereket nevelhessünk fel utódunkként, illetve hozzájárul a riói olimpiára kijutott csapatunk színvonalas felkészüléséhez is.„

A Huawei a „Make it possible” („Tedd lehetségessé”) márkaüzenet felépítésének érdekében kezdett intenzív sportszponzorációs tevékenységbe világszinten 2014-ben, amely keretében olyan vezető sportszervezetekkel kötött partneri megállapodásokat, mint az AC Milan, az Arsenal, az Ajax, az Atlético de Madrid, a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund. Ezek az együttműködések jelentősen hozzájárultak a Huawei márkanév ismertségének növeléséhez Magyarországon, amely elérte a 79 százalékot.

 

 

Sajtókapcsolat:

 

Gecse Mariann

kommunikációs igazgató

Huawei Technologies Hungary Kft.

H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.

mariann.krajczarne.gecse@huawei.com

 

Bereczki Annamária

senior account manager

Pressinform Kft.

Telefon: (+36 1) 470-2052

bereczki@pressinform.hu

 

A Huaweiről

A Huawei a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója, tavalyi forgalma 60 milliárd dollár volt. A vállalat célja, hogy egy jobban összekapcsolt világ megteremtésével gazdagabbá tegye az emberek életét, és növelje az általuk használt gépek hatékonyságát, felelős társadalmi szereplőként, az információs társadalom megvalósítójaként működjön, és hozzájáruljon az iparág fejlődéséhez. Mint az ügyfélközpontú innovációk és a szilárd együttműködés elkötelezett híve, a Huawei munkája során egymáshoz szorosan kapcsolódó előnyöket hozott létre a telekommunikációs hálózatok és eszközök alkalmazásában, illetve a felhő alapú számítástechnika területén. Létfontosságúnak tartja a maximális értékek megteremtését a mobilszolgáltatók, vállalatok és a fogyasztók számára, mindezt versenyképes megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtva valósítja meg. Termékei 170 országban és régióban vannak jelen, így ezeket a világ népességének több mint egyharmada használja.

A cég Magyarországon budapesti irányítással 2005-től működik, itteni, több, mint 50 országot kiszolgáló, közvetve 2000 munkahelyet biztosító, európai gyártási- és logisztikai központtal, amelyek bővítése folyamatos.

További információ: www.huawei.hu, www.huawei.com