A Huawei ismét meghirdeti nemzetközi ösztöndíjprogramját

A Huawei ismét meghirdeti nemzetközi ösztöndíjprogramját

Öt év alatt közel 200 millió forinttal támogatta a hazai felsőoktatást a vállalat

Budapest, 2015. április 28. – A hazai felsőoktatás további jelentős támogatását jelentette be a Huawei Technologies Hungary, amely során a vállalat idén is meghirdeti a ’’Seeds for the future’’ elnevezésű nemzetközi gyakorlatorientált tehetséggondozó képzését, illetve tovább folyatja „A Holnap Innovatív Vezetői”  című egyetemi ösztöndíj programját.

„A Huawei Technologies Hungary kettő évfordulót ünnepel 2015-ben: idén 10 éves a Huawei Magyarországon és a vállalat 5 évvel ezelőtt hirdette meg először a hazai felsőoktatást támogató ösztöndíj programját.” – mondta el Zheng Wei Feng a vállalat vezérigazgatója a Budapesten tartott ösztöndíjátadó ünnepségen. „A Huawei termékeit és szolgáltatásait azóta már a hazai lakosság több mint fele használja. Intenzív üzleti tevékenységünk mellett különösen büszkék vagyunk arra is, hogy a Huawei az elmúlt 5 év során mintegy 200 millió forintot fordított a magyarországi felsőoktatás támogatására, amely keretében 71 fiatal szakember továbbképzését támogatta. A vállalat további, közel 50 kielemt távközlési vagy infokommunikációs mérnök tehetség támogatását tervezi a jövőben.

Háry András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának duális felsőfokú képzéseinek összehangolásáért felelős miniszteri biztosa a díjátadón kiemelte, hogy mivel a tudás és a tehetség a gazdaság egyik legfontosabb fontos mozgatórugója, a Huawei a hazai felsőoktatás szereplőinek indított tehetséggondozó programjaival fontos partnere Magyarországnak.

A most másodszorra meghirdetett ’’Seeds for the future” program során tíz egyetemi hallgató és egy oktató tanulmányozhatja majd két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G -mobilhálózatokat a Pekingi Egyetemen és a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató shenzheni központjában 2015 nyarán. A tanulmányútra valamennyi hazai felsőoktatási intézményből pályázhatnak a távközlés iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és egyetemi oktatók 2015. május 31-ig. A beérkezett pályamunkákat a Huawei szakmai bizottsága bírálja el, és az értékelés során többek között a tanulmányi előmenetelt és eredményeket, az iparágban eddig szerzett tapasztalatokat, valamint a tudományos publikációkat veszik majd figyelembe. A programban a magyar fiatalok mellett több mint 20 ország – többek között Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország, Marokkó, Indonézia, Svédország és Thaiföld – hallgatói és oktató is részt vesznek. ’ A Huawei a „Seeds for the Future” tanulmányutat még további három évben hirdeti meg Magyarországon.

Az esemény másik apropóját, a Huawei „A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíj adta. Ezt a Huawei Technologies Hungary 2011-ben alapította magyar egyetemisták számára, amely keretében a vállalat öt éven keresztül évente 15 diáknak nyújt anyagi támogatást a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemmel megkötött megállapodások alapján. A 2015/2016-os tanév ösztöndíjasainak pályáztatása folyamatban van az egyetemek alapítványainak honlapjain keresztül. A díjazottakat tanulmányi osztályzataik, kutatói többletfeladataik, illetve elért eredményeik alapján választják ki. A támogatást elnyerő diákok egyszeri, 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz.

 

Sajtókapcsolat:

Gecse Mariann

kommunikációs igazgató

Huawei Technologies Hungary Kft.

H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.

mariann.krajcarne.gecse@huawei.com

Bereczki Annamária

senior account manager

Pressinform Kft.

Telefon: (+36 1) 470-2052

bereczki@pressinform.hu

 

A Huaweiről

A Huawei a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója, tavalyi forgalma 46,4 milliárd dollár volt. A vállalat célja, hogy egy jobban összekapcsolt világ megteremtésével gazdagabbá tegye az emberek életét, és növelje az általuk használt gépek hatékonyságát, felelős társadalmi szereplőként, az információs társadalom megvalósítójaként működjön, és hozzájáruljon az iparág fejlődéséhez. Mint az ügyfélközpontú innovációk és a szilárd együttműködés elkötelezett híve, a Huawei munkája során egymáshoz szorosan kapcsolódó előnyöket hozott létre a telekommunikációs hálózatok és eszközök alkalmazásában, illetve a felhő alapú számítástechnika területén. Létfontosságúnak tartja a maximális értékek megteremtését a mobilszolgáltatók, vállalatok és a fogyasztók számára, mindezt versenyképes megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtva valósítja meg. Termékei 170 országban és régióban vannak jelen, így ezeket a világ népességének több mint egyharmada használja.

A cég Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzmeltetnek (Huawei Europe Logistic Center), mig Budapesten további három, régiós feladatot ellátó egység működik. Magyarországi tevékenységük bővítése folyamatos. A leányvállalat az üzleti kategóriában 2014-ben elnyerte a Superbrands díjat.

További információ: www.huawei.hu, www.huawei.com