1

A Huawei lett a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos technológiai partnere

Az Arsenal és a Milan után a magyar vízilabdába fektet a telekomos óriás.

Budapest, 2015. január 30. – A Huawei bejelentette, hogy 2015-től a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos technológiai partnereként részt vállal az egyik legsikeresebb hazai látványsport támogatásában: segíti az utánpótlás-nevelést és csúcstechnológiás készülékekkel támogatja a szövetséget. Az együttműködésről szóló megállapodást Fred Wang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának magyarországi vezetője, valamint Kemény Dénes a Szövetség elnöke írta alá ünnepélyes keretek között 2015. január 30-án.

A Huawei a „Make it possible” („Tedd lehetségessé”) márkaüzenet felépítésének érdekében kezdett nemzetközi szinten intenzív sportszponzorációs tevékenységbe 2014-ben. Ennek keretében a vállalat olyan vezető sportszervezetekkel kötött partneri megállapodásokat, mint az AC Milan, az Arsenal, az Ajax, az Atlético de Madrid, a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund. Ezek az együttműködések jelentősen hozzájárultak a Huawei márkanév ismertségének növeléséhez Európában és világszerte, amelyet a vállalat a Magyar Vízilabda Szövetséggel kötött partnerség keretében most Magyarországon is szeretne elérni.

„Az információs és kommunikációs technológiák kiemelt szerepet játszanak a sport világában. Nemcsak a felkészítést segítik, hanem összekötik egymással a sportolókat és a rajongókat: az emberek otthonába és a „tenyerébe”, azaz okostelefonjára, tabletére hozzák „valós-időben” a sporteseményeket, az élményeket.” – mondta el Fred Wang. – „A Huawei a mellett, hogy egy dinamikusan fejlődő fiatal márka, az információs technológia egyik piacvezető képviselője is. A vállalat innovatív műszaki megoldásaival és magas szintű szakértelmével egy jobban összekapcsolt világ megteremtésén dolgozik azért, hogy gazdagabbá tegye az emberek életét, és növelje az általuk használt gépek hatékonyságát. A „Make It Possible” – a Huawei mottója és a magyar vízilabda sport által elért, nemzetközileg is elismert kiváló eredmények tökéletes összhangban állnak.”

„A vízilabda szövetség elnökeként, mint aki a sportág iránti felelősségén kívül a nemzeti válogatottak felkészülésének és a világversenyeken való indulásának finanszírozásáért is felelős, nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb világcéggel sikerült megállapodnunk, a kölcsönös előnyök reményében. A magyar vízilabda tradicionálisan világhírű, ezért szívesen kötjük össze nevünket egy dinamikusan fejlődő nemzetközi informatikai céggel, egy olyan vállalkozással, amely Magyarországon sok ezer embernek ad munkát, jelentősen hozzájárulva ezzel a GDP-hez.” – tette hozzá Kemény Dénes, a Szövetség elnöke.

Sajtókapcsolat:
Ament Amarilla
Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
amarilla.ament@huawei.com

 
Gecse Mariann
kommunikációs igazgató
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
mariann.krajcarne.gecse@huawei.com

 
Bereczki Annamária
senior account manager
Pressinform Kft.
Telefon: (+36 1) 470-2052
bereczki@pressinform.hu