A Huawei tovább bővít Magyarországon

Budapest, 2013. Szeptember 9. – Biatorbágyon közel 30 ezer négyzetméteres, havonta 3000 kamiont indító logisztikai központ startját jelentette be ma Budapesten, Bin Yun Song, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.
A cég termelése is növekszik., 2015-ig 3 ezer főnek ad majd munkát és valamennyi, a portfóliójában szereplő, az európai piacokra szánt terméket itt állítanak majd a tervek szerint elő.

A Huawei Technologies távközlési infrastruktúra és megoldásszállító, multinacionális vállalat magyar leányvállalatának  sajtótájékoztatóján Bin Yun Song, ügyvezető igazgató elmondta, az összefogaló nevén Európai Ellátó Központként emlegetett, de több összeszerelő és logisztikai üzemet, csarnokot  takaró magyarországi Huawei termelési tevékenysége a tervek szerint halad. Ennek részeként  a korábban Budapesten, Üllőn és Biatorbágyon üzemeltetett, szállítási, raktározási egységeket Biatorbágyra telepítették át, ahol még nagyobb területen működnek.
A biatorbágyi logisztikai központot egy partneren – a DHL-en  és a Westlogon – keresztül üzemeltetik, havonta 3000 kamiont képesek megpakolni Huawei termékekkel, majd indítják útnak Európa, ÉszakAfrika, Oroszország és a Közel-Kelet felé.
Ezzel az országban a Huawei tevkenysége főként  Pécsre, Komáromra – itt a termelés a Flextronicson, illetve a Foxconnon keresztül zajlik – illetve a logisztika Biatorbágyra terjed. A cég irányítása változatlanul Budapesten marad.

Nemcsak a logisztikája, de a Huawei termelése is tovább bővül.  Az eddigi, jórészt vezeték nélküli távközlési hálózatokhoz szükséges berendezéseken kívül, szinte valamennyi, a Huawei protfóliójában szereplő, – vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi, stb. – telekommunikációs eszköz összeszerelése 2015-ig megindul Magyarországon. Az innen jelenleg kiszolgált 40 ország száma is 55-re duzzad a vállalat tervei szerint. A Huawei jelenleg – közvetlenül és beszállítóin keresztül – 1500 embernek ad munkát, a szám 2015-re 3000 fősre emelkedik.

Bin Yun Song 2013. első félévének eredményeként kiemelte, hogy a vállalat beszállítóként részt vesz az európai uniós előírásoknak megfelelő, 112-es segélyhívó rendszer kiépítésében. A cég továbbá két, nagy távközlési szolgáltató vezetékes, optikai hálózatát is 100Gbit/sec-os sebességűre fejlesztette. A Huawei Hungary 2011-ben startolt, öt éves, összesen 130 ezer dolláros ‘’A holnap innovatív vezetője’’ elnevezésű ösztöndíjprogramja a feléhez érkezett, eddig 45 kiemelkedő tehetségű diák vesz részt benne.

Tavaly óta a cég a társadalmi felelősségvállalás keretében újabb támogatást is vállalt, ezúttal is diákokat karolt fel. A 25 év alatti, összesen 3500 fiatal újságírót és riportert tömörítő Diákújságírók Egyesületének évente megrendezett versenyét és  fesztiválját segíti anyagilag és az újságírói munkában jól hasznosítható végfelhasználói termékkel.

A Huawei Technologiesról

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 150 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket.

A Huawei Technologies árbevétele 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt.

A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 13 százalékat fordítjuk kutatás-fejlelsztésre.

Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot, illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetünk (ezek együttes neve: Európai Ellátó Központ). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

Kövesse híreinket a www.huawei.hu vagy a www.huawei.com honlapon.

A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress), a Facebook-on és YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).

 

További információ:

Gecse Mariann
PR manager
vállalati hírek
+36 30 637 85 26
mariann.gecse@huawei.com

Jakab Emese
marketing manager
Termékinformációk
+36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com