A Huawei új telematikai megoldásai a járművekben is biztosítják az adatkapcsolatot

Budapest, 2013. február 27. – A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója bemutatta első telematikai termékeit, amelyek egyúttal a vállalat nyitását jelzik az autóipar felé. A barcelonai Mobile World Congress (MWC) keretében debütáltak a vállalat 3G és LTE kommunikációs moduljai, a MU609T és a ME909T, egy 3G mobil hotspot, DA6810, és egy 3G fedélzeti diagnosztikai eszköz DA3100 néven. A Huawei autóipari termékei megbízható vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak szinte bármilyen környezetben, függetlenül az időjárási körülményektől, a terepviszonyoktól és az energiaellátástól, ezáltal új fejlesztési lehetőségeket kínálnak az autóipar, és páratlan kényelmet a vezetők számára.

“A Huawei is belép az intelligens közlekedés korszakába új termékeivel, amelyek integrálják a vezeték nélküli kommunikációt a járművek elektronikai rendszerével. Telematikai megoldásainkat úgy alakítottuk ki, hogy elérhetővé tegyék az autók és egyéb közlekedési eszközök számára a folyamatos adatkapcsolatot, így a felhasználók teljes mértékben élvezhetik az ICT szolgáltatások által nyújtott előnyöket” – mondta Kevin Liu, a Huawei fogyasztói üzletág mobil szélessáv divíziójának alelnöke.

A MU609T és a ME909T készülékek a Huawei első, járművek számára készült 3G és LTE kommunikációs moduljai. Mindkét eszköz pin-to-pin kompatibilis, és megfelel az autóiparban elvárt követelményeknek a működési környezet hőmérséklete és az energiafogyasztás tekintetében is. Az MU609T akár 14,4 Mbit/s adatátviteli sebességet támogat a HSPA+ hálózatban, az ME909T pedig 100 Mbit/s sebességet LTE hálózatban. Mindkét modulban megtalálható az előre telepített GPS és eCall funkció, a távoli szoftverfrissítési lehetőség (firmware over the air – FOTA) pedig lehetővé teszi a későbbiekben új technológiák integrálását a már meglévő modulokba. Az MU609T és ME909T előnyeit a világ vezető autógyártói is felismerték, így ezek a készülékek már megjelennek a hamarosan forgalomba kerülő járműmodellek kommunikációs rendszerében.

A DA6810 3G WiFi Box gyakorlatilag bárhol képes nagysebességű internetkapcsolatot biztosítani vezeték nélküli hotspotok létrehozása révén. Az ilyen eszközzel felszerelt járművek interaktívvá válnak, és nagysebességű internetet, valamint audiovizuális szórakoztatási élményt nyújtanak vezetőik számára.

A DA3100 egy fedélzeti diagnosztikai (on-board diagnistics – OBD) adatküldő rendszer, amely a biztosítótársaságok és flottaüzemeltető vállalatok számára hozzáférést biztosít olyan információkhoz, mint például a jármű fizikai állapota, helyzete és tulajdonosának vezetési szokásai. Ez a beépített rendszer 3G hálózaton keresztül valós idejű adatokat küld a harmadik fél által üzemeltetett telematikai szolgáltató-platformokra, valamint lehetővé teszi a fényszórók és az ablakok távoli vezérlését okostelefon-alkalmazásokon keresztül. A készülék egyszerűen telepíthető, földrajzi régiótól és járműtípustól független, az installálást követően pedig azonnal aktiválható.

A Huawei Device-ról

A 2003-ban a Huawei Technologies leányvállalataként alapított, kezdetben hálózati kiegészítőket és modemeket gyártó Huawei Device 2009-ben lépett be az okostelefonok piacára. 2010-ben már közel 3,5 millió készüléket adott el világszerte, 2011-ben pedig elérte a 20 milliós darabszámot. 2012-ben a vállalat 7,5 milliárd dolláros árbevételt könyvelhetett el, amely az előző évhez képest 10 százalékos növekedést jelent.

Kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary 

 

Sajtókapcsolat:

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu