A Huawei versenyt hirdet új smart city alkalmazások tervezésére

Több mint 6 millió forintos főnyeremény várja a legkreatívabb fiatalokat.

Budapest, 2014. október 13. – A Huawei, az információs és kommunikációs technológiák egyik vezető globális szállítója és az Európai Fiatal Innovátorok Fóruma (European Young Innovators Forum) InnoApps néven versenyt hirdetett, amelyre 2014. november 9-ig várják a 29. életévüket még nem betöltött európai és kínai fiatalok jelentkezését. A pályázóknak egy új „smart city” alkalmazást kell kitalálniuk és megalkotniuk ahhoz, hogy megnyerhessék a 20 ezer eurós, azaz 6 millió forintos fődíjat. A verseny a kreativitás elismerése mellett egy kontinenseken átívelő együttműködést kíván kialakítani az eltérő nemzetiségű fiatalok között, akik ötleteik megosztásával közösen hozhatnak létre napjaink társadalmi kihívásaira megoldást nyújtó fejlesztéseket.

Az InnoApps arra kéri az informatikában jártas fiatalokat, hogy tervezzenek meg egy olyan alkalmazást, ami „okosabbá” teheti városukat. A jelentkezőknek a verseny első fordulójában az a feladatuk, hogy egyrészről bemutassák egy maximum három perces videóban vagy egy legfeljebb tizenöt diát tartalmazó prezentációban az általuk megálmodott applikációt, kifejtve, hogy hogyan tenné jobbá városukat ez az alkalmazás, másrészről röviden meséljenek magukról és az alkalmazásfejlesztéssel kapcsolatos tapasztalataikról. Az első fordulóra beküldött pályamunkák közül egy szakértőkből és az Európai Bizottság képviselőjéből álló zsűri választja ki azt a 6-6 legjobbnak ítélt európai és kínai pályázót, akik Brüsszelben a Hackathon névre keresztelt döntőn mérkőzzenek meg egymással a díjakért. A nyertes pályázók a pénznyereményen kívül egyéni mentori segítségben is részesülnek, hogy alkalmazásukat kereskedelmi forgalomba hozhassák.

„A hipersebességű és okos készülékek olyan „okos városok” irányába vezetik a trendet, ahol minden és mindenki össze van kapcsolva.” – mondta Antonio Salvatore Granziano, a Huawei Európai Közkapcsolatokért Felelős igazgatója. – „A Huawei az InnoApps keretében lehetőséget biztosít a fiataloknak arra, hogy kontinenseket áthidaló összefogással ennek az átalakulási folyamatnak aktív részesévé váljanak. Úgy véljük ez a pályázat a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, ez a hatalmas összeköttetés hozzájárul a befogadóbb társadalmak kialakulásához.”

A Huawei és a European Young Innovators Forum InnoApps kezdeményezéséhez, az AIESEC és a Pinch cégek partnerként csatlakoztak.

Bővebb információ az InnoApps versenyről:

www.innoapps.eu

Sajtókapcsolat:
Gecse Mariann
vállalati kommunikációért felelős igazgató
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com

 

A Huaweiről

A Huawei a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója. Mint az ügyfélközpontú innovációk és a szilárd együttműködés elkötelezett híve, a Huawei munkája során egymáshoz szorosan kapcsolódó előnyöket hozott létre a telekommunikációs hálózatok és eszközök alkalmazásában, illetve a felhő alapú számítástechnika területén. Létfontosságúnak tartja a maximális értékek megteremtését a mobilszolgáltatók, vállalatok és a fogyasztók számára, mindezt versenyképes megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtva valósítja meg. Termékei 170 országban és régióban vannak jelen, így ezeket a világ népességének több mint egyharmada használja. A vállalat 2014-ben a kínai cégek közül elsőként felkerült az Interbrands Best Global Brands listájára, a világ 100 legnagyobb vállalata közé.

A Huawei Technologies árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt, éves bevételük 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják.

A cég Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységük bővítése folyamatos. A leányvállalat az üzleti kategóriában 2014-ben elnyerte a Superbrands díjat.

 

További információ: www.huawei.hu, www.huawei.com