IMG_0972

A siker egy hajszálon múlik

Budapest, 2013. augusztus 29. – Néha a győzelem tényleg csak pár milliméteren múlik – ezt éppen olyan jól tudják a versenysportolók, mint a mérnökök és a formatervezők. A Huawei tegnapi sajtótájékoztatóján két világklasszis is jelen volt: az egyikük Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, a másik pedig a pengevékony Huawei Ascend P6, amely az okostelefonok élmezőnyében versenyez. Az eseményről készült összefoglaló videó megtekinthető ezen a linken.

„Egy sportoló okostelefonjánál nem árt, ha bírja a gyűrődést és nem kell rá különösebben vigyázni. Az Ascend P6-ban az tetszik, hogy gyors és könnyen kezelhető, egy-két mozdulattal bármit el lehet érni a menüben. Ráadásul elég sokáig bírja, intenzív használat mellett nekem 2-3 napig is kitartott egy feltöltéssel, ami jól jött egy hosszú külföldi út során” – osztotta meg az Ascend P6-tal kapcsolatos tapasztalatait Szilágyi Áron.

Tudás és elegancia

A mindössze 6,18 mm-es Huawei Ascend P6 a világ egyik legvékonyabb okostelefonja, és esetében az elegancia páratlan intelligenciával is társul. A négymagos, 1,5 GHz-es processzor és 2 GB RAM memória akár egy modern számítógép belsejében is megállná a helyét. A karcsú készülék 4,7 colos kijelzőjével és 120 grammos pehelysúlyával a legkisebb helyeken is elfér, legyen szó apró női táskáról vagy zsúfolásig telepakolt sporttáskáról. A szálcsiszolt fémház a külső hatásoknak ellenáll, kellemes tapintásával viszont lágyan belesimul az ember kezébe. Nem hiányzik belőle a kitartás sem, hiszen a vékony fémtestben egy 2000 mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, amely több mint 600 órás készenléti időt biztosít. Az akkumulátor-kímélő technológiának köszönhetően ráadásul a készülék akár 30 százalékkal kevesebb energiát használ, mint más, hasonló méretű okostelefonok, így akár hosszabb utazásokat is kibír töltés nélkül.

Távol és közel

Ha nem vagyunk menedzserek vagy versenysportolók, akkor is előfordulhat, hogy a karrierünk érdekében sokat kell utaznunk szerte a világban, és sok időt töltünk távol a családunktól és a barátainktól. Ilyenkor válik igazán hasznossá a Huawei Ascend P6, amelyben egy 8 megapixeles hátoldali és egy egyedinek számító 5 megapixeles előlapi kamerát is találunk.  Az előlapi kamera segítségével könnyedén készíthetünk képeket magunkról mások segítsége nélkül, vagy használhatjuk videotelefonáláshoz is, hogy a szeretteink az arcunkat is lássák, amikor velünk beszélgetnek. A telefonunk még a retusálást is megoldja, hiszen egy érintéssel korrigálhatjuk a felvételeket, hogy mindig legelőnyösebb arcunkat mutassuk a képeken.

Most már többet használjuk a telefonunkat fotózásra, mint egy fényképezőgépet, így elvárható, hogy ne csak tájképeket, hanem közeli képeket is kiváló minőségben tudjunk rögzíteni. A Huawei mérnökei erre is gondoltak, amikor olyan lencsét építettek a telefonba, amivel akár 4 centiméterről is fotózhatjuk a témát, mondjuk egy éttermi fogást vagy egy gyönyörű virágot.

Értelem és érzelem

Ahány ember, annyiféleképpen használja a telefonját, ezért a Huawei több mint 5 millió felhasználó véleményének figyelembevételével alakította ki Emotion kezelőfelületét, amelynek használata pillanatok alatt elsajátítható. Ez a rugalmasan alakítható felület lehetővé teszi, hogy a saját ízlésünk szerint rendezzük be az okostelefonunkat. Nem csak többféle megjelenítés és téma közül válogathatunk, hanem a Me Widget segítségével azt is meghatározhatjuk, hogy mit szeretnénk látni a kezdőképernyőn. Például kirakhatjuk kedvenc kontaktjainkat gyorshívásra, vagy meg tudjuk jeleníteni több város helyi időjárását is egyszerre. Ki gondolta volna, hogy ennyi minden elfér néhány milliméterben?

A Huawei Device-ról

A több mint 140 országban jelen levő Huawei termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A vállalat több mint 20 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában. A Huawei fogyasztói üzletága, az okostelefonokat, mobil szélessávú eszközöket, otthoni készülékeket és felhőalapú megoldásokat fejlesztő Huawei Device 2012-ben több mint 130 millió készüléket értékesített 7,5 milliárd dollár értékben. Az információs és telekommunikációs technológiák területén szerzett több mint 20 éves tapasztalat, kiterjedt nemzetközi hálózat és az üzleti partnerekkel kialakított szoros kapcsolat révén a Huawei Device a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára.

Kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

 

Sajtókapcsolat:

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.,
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu