A világ leggyorsabb internethálózata: 200 Gbit/sec átviteli sebesség

2012. Április 17. – A Huawei, a vezető globális információs és kommunikációs technológiai szolgáltató bemutatta a 200 Gbit/sec  sebességű routerekre kapcsolható vonali  kártyáját a “The Gathering 2012” (TG) nevű rendezvényen a norvégiai Hamar városában, a mely 6000 számítógépet csatlakoztatott vezetékes összeköttetéssel, 180 kilométeres átviteli távolságon a világhálóhoz.

A TG-t évente rendezik meg  Norvégiában, a világ második legnagyobb számítógépes rendezvényeként jegyzik. A Huawei fejlesztése egy routerekbe való kártya, ami az eddig elérhetetlennek tűnő, 200 Gbit/sec  sebességgel képes mintegy 6000 számítógépet 180 kilométeres átviteli távolságon, vezetékes összeköttetéssel csatlakoztatni a világhálóhoz. A Huawei a 200 Gbit/s sebességű vonali kártyákon kívül, a TG seregszemle számára olyan csúcseszközöket is biztosított,  mint az NE5000E high-end router és az OptiX OSN 8800 hullámhossz osztási berendezés. A szupersebességű demonstráció idejére a NE5000E készülékeket Oslóban és Hamarban telepítették, s hogy  a 200Gbit/s-ot elérjék  OptiX OSN 8800 eszközöket is bevetettek, ezzel áthidalták a 180 kilométeres átviteli távolságot.

– Büszkék vagyunk rá, hogy az Altibox szolgáltatóval  együtt bemutathattuk e kommunikációs technológiai áttörést, amelynek során a TG 2012-re létrehoztuk a világ leggyorsabb hálózatát – mondta Hu Wei, a Huawei  IP termékvonalának alelnöke –  A több mint 6000 felhasználó segítségével elvégzett online teszt bizonyítja, hogy a Huawei termékek, köztük a 200 Gbit/s nagysebességű vonali kártyák,  hihetetlenül megbízhatóan és stabilan működnek.”

A Huawei IP termékeit és megoldásait eddig olyan telekommunikációs szolgáltatók használták , mint a British Telecom (BT), a France Télecom, a Telefonica, a  Singapore Telecom,  a China Telecom, a China Mobile és a China Unicom.
A Huawei vezető az IP technológiák kereskedelmi alkalmazása terén és több, mint 2600 NE5000E routert és 160 NE5000E alapú router csomópontot szállított ügyfeleinek. Az Ovum picakutató  szerint, a Huawei routerei 2011 utolsó negyedévében másodikak voltak eladásban a világpiacon.

A Huaweiről

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011-ben 32,4 milliárd dollárosra.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 10 százalékat fordítjuk kutatás-fejlelsztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig összeszerelő központot üzemeltetünk. Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.
Kövesse híreinket a www.huawei.com honlapon.
A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).

 

További információ: 

Gecse Mariann,
PR manager
vállalati hírek
06 30 637 85 26

Jakab Emese
marketing manager
Termékinformációk
06 30 415 6333