Csúcstechnológiával működő eszközt kapott a győri Széchenyi István Egyetem

Budapest, 2012. május 17. – A távközlési világnap alkalmából LTE-képes (Long Term Evolution) WIFI routert adományozott a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének. Az ország egyetlen LTE technológiával működő vezeték nélküli routerét a távközlési világnapon, az egyetemen megrendezett A technológia fejlődésének hatása a szélessávú Internet szolgáltatásaira” szimpóziumon adta át a vállalat. Az ajándékozás júniusban is folytatódik, ekkor további két készülék érkezik a győri felsőoktatási intézménynek.

A távközlési világnap alkalmából immár harmadszor került sor szakmai szimpózium megrendezésére. Az esemény helyszíne a győri Széchenyi István egyetem aulája volt, ahol az előadók a legújabb mobil és fix szélessávú technológiákról, illetve trendekről tartottak bemutatót. A szimpózium résztvevői az LTE technológiát, továbbá a gyorsan fejlődő szélessávú internet szolgáltatások technológiai hatásait, azok további fejlődését ismerhették meg részletesebben.

Az eseményen képviseltette magát a Huawei Technologies is, aki világ egyik vezető LTE, azaz a harmadik generációs mobil- és adatátviteli hálózatok beszállítója. A multinacionális vállalat az LTE szabadalmak terén is világelső, és összesen 31 darab LTE kereskedelmi hálózat kiépítését tudhatja referenciái között, a globálisan működő 72 darab közül. A kínai székhelyű cég emellett teszt jelleggel is üzemeltet LTE hálózatot a sanghaji Maglev gyorsvasúton.

A győri egyetem távközlési tanszékének átadott Huawei B593 eszközt az idei, barcelonai Mobile World Congress seregszemlén mutatták be először a nyilvánosságnak. A készülék az első olyan LTE WIFI router, amely támogatja mind az LTE TDD (Time Division Duplex) és FDD (Frequency Division Duplex) technológiát, és lehetővé teszi a 100 Mb/sec letöltési sebességet egyidőben akár 32 készüléken, okostelefonon és laptopon is.

Az eszköz ideális HD felbontású vagy realtime videók nézéséhez és megfelel a kis- és középvállalkozások különböző igényeinek is, mivel alkalmas VOIP telefon, fax, nyomtató és más irodai eszközök használatához, azok összekötéséhez. A Huawei B593 LTE WIFI router Európában – így Magyarországon is – piaci bevezetés előtt áll.

Az adományozás folyatásaként a Huawei Technologies Magyarország további két csúcstechnológiájú készüléket ad át júniusban a Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének.

 

A Huaweiről 

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011-ben 32,4 milliárd dollár volt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghajban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 10 százalékat fordítjuk kutatás-fejlesztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

További információk www.huawei.com honlapon találhatóak.

Keressen minket a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán:
http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Kövesse híreinket a Twitter-en is:
https://twitter.com/huaweipress

Termékeinkről további információt talál a Youtube-on:
http://www.youtube.com/user/HuaweiPress

További információ: 

Gecse Mariann
PR manager
vállalati hírek
06 30 637 85 26 

Jakab Emese
marketing manager
Termékinformációk
06 30 415 6333