Huawei: egy kínai partner már vizsgálja a magyar befektetési lehetőségeket

A vállalat a hazai ipar támogatásán túl a szakemberképzés iránt is elkötelezett

 

Budapest, 2012. december 18. – Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója és Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára ma Budapesten, karácsonyi, ünnepélyes díjátadó ceremónia keretein belül 30 felsőoktatási hallgatónak átadta a „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjakat. A távközlési vállalat magyarországi vezetője elmondta, hogy a szakemberképzés támogatásán túl a vállalat több vonalon is elkötelezett itthon, egy kínai partnervállalatának – az optikai kábeleket gyártó Comlink-nek – a képviselői például a következő egy évben vizsgálják a helyi üzleti környezetet esetleges gyártókapacitás idetelepítése céljából.

A Huawei tavaly két felsőoktatási intézménnyel együttműködésben alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, hogy a diákok közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, illetve technológiai trendeket. A „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait.

„A két éve sikeresen zajló kezdeményezés nemcsak a diákok, de a Huawei számára is új távlatokat nyit, amelynek köszönhetően akár a képzésből kikerülő friss magyar diplomások is aktívan bekapcsolódhatnak a vállalati fejlesztésekbe. A program ezenkívül társadalmi felelősségvállalási stratégiánk egyik fontos alappillére, amely további tevékenységekkel egészül ki. Többek között egyik, optikai kábeleket gyártó kínai beszállító partnerünket, a Comlinket szeretnénk meggyőzni arról, hogy Magyarországon is létrehozzon gyártóüzemet, ezzel is támogatva a hazai ipart és munkahelyteremtést” – mondta Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.

A vállalatvezető arról is beszámolt, hogy a cég Magyarországon működő Európai Ellátó Központja máris teljesítette a 2013-ra előírt célkitűzéseket, és a közel 30.000 négyzetméter alapterületű létesítmény bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli. A Huawei továbbá egy 70 millió eurós beruházás keretében hamarosan Finnországban nyitja meg hetedik európai kutató-fejlesztő központját, ezzel is hosszú távon elkötelezve magát a mobileszközök szoftveres fejlesztése mellett. A tervek szerint az itt dolgozók száma öt éven belül eléri a 100 főt, ami tovább növeli a társaság jelenlegi, több mint 13.000 fős szakembergárdáját Európában. A kontinensen működő 37 leányvállalat így 2011-ben összesen 2,8 milliárd euró bevételre tett szert, amely a globális összbevétel 12 százalékának felel meg.

 

A Huaweiről 

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 140 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közművállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 11 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011-ben 32,4 milliárd dollár volt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghajban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 10 százalékat fordítjuk kutatás-fejlesztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

További információk www.huawei.com honlapon találhatóak.

Keressen minket a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán:
http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Kövesse híreinket a Twitter-en is:
https://twitter.com/huaweipress

Termékeinkről további információt talál a Youtube-on:
http://www.youtube.com/user/HuaweiPress

 

Sajtókapcsolat: 

Gecse Mariann
PR Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com