Huawei lakossági üzletcsoport

Háttéranyag: Áttekintés és mérföldkövek

A Huawei termékei és szolgáltatásai 2012. végén már a világ 140 országában voltak elérhetőek, a világ lakosságának több mint egyharmada tartozik ügyfelei közé. A Huawei ezen túlmenően több, mint 16 K + F központot hozott létre szerte a világon, olyan országokban, mint az Egyesült Államok, Németország, Svédország, Oroszország, India és Kína. A Huawei három üzleti csoportjának egyikeként, a Huawei Consumer Business Group (BG) termékek széles választékát állítja elő, ideértve a mobil szélessávú (MBB) készülékeket, otthoni berendezéseket, mobil telefonokat és felhő-technológiai szolgáltatásokat. A Huawei Consumer BG fiatal, fejlődő csoport, 2013. harmadik negyedévében okostelefon eladásaival 3. volt a világon. A Huawei Consumer BG elkötelezetten teljesíti a lehetetlent is, a kommunikáció révén gazdagabbá teszi az emberek életét, egyre több emberhez juttatva el a technológia előnyeit és örömét szerte a világon.

Mérföldkövek 2014-ig

  • 2011. első negyedéve és 2013. harmadik negyedéve között a Huawei Consumer BG 87 millió okostelefont és több mint 368 millió eszközt értékesített világszerte.
  • 2012-ben az értékesítésből származó teljes bevétel elérte a 7,8 milliárd amerikai dollárt, a globálisan eladott eszközök száma összesen 127 millió volt. Ezek között volt 32 millió okostelefon, 20 millió középkategóriás telefon, az eladott mobil szélessávú eszközökkel száma elérte az 50 milliót, az eladott lakossági, otthoni eszközök száma pedig összesen 25 millió volt.
  • A kínai piacon a szállított okostelefonok összesített száma elérte a 20 milliót, a bevétel összesen 2,6 milliárd amerikai dollár volt 2012-ben, amely a Consumer BG csoport teljes bevételének 35 százalékát tette ki. 2012-ben a nyugat-európai értékesítések bevétele elérte a 710 millió amerikai dollárt és 690 millió dollár volt a japán piacon.
  • 2013 első felében a Huawei okostelefon értékesítései elérték a 21,14 milliót.
  • A Huawei Consumer BG jelenleg a világ vezető globális okostelefon szállítói között van, a szállított telefonok számát tekintve a harmadik helyen végzett 2013 3. negyedévében (az IDC, Strategy Analytics and Canalys kutatása szerint).

 

A Huawei eszközök online oldala: consumer.huawei.com/en/
Facebook: www.facebook.com/huaweidevice
Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice
YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCo
Flickr: www.flickr.com/huaweidevice