Huawei: négy év alatt közel félmilliárd euró 5G fejlesztésre

Az EU Digital Agenda 2020 hazai vonatkozásait a világ egyik legnagyobbja is segíteni kívánja

Budapest, 2014. szeptember 1. – A Huawei Technologies, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója 2014. szeptember 1-én mutatta be Magyarországon legújabb, az üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú termékeit.  Az újdonságok mellett a Huawei ismertette a vállalat informatikai megoldásokkal foglalkozó Enterprise üzletágának 2013. évi üzleti eredményeit és terveit.

Töretlen növekedési pályán a Huawei Enterprise

A 2011-ben alapított Huawei Enterprise egyike a Huawei Technologies három üzletágának, amely komplett informatikai megoldásokat fejleszt és kínál üzleti felhasználók számára. A Huawei Enterprise 2013-ban 15,3 milliárd jüan (2,55 milliárd dollár) forgalmat ért el világszinten, amely 32 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez képest. Ehhez az eredményhez nagyban hozzájárultak a vállalat olyan nagyszabású projektjei, mint például a Borussia Dortmund stadionjának teljes, 80 ezer nézőt kiszolgáló Wifi hálózat- és videómegfigyelő rendszerének kiépítése, vagy a világ legnagyobb internetes viszonteladói vállalatának, az Alibaba.com-nak „Kiberhétfő” akciójához biztosított informatikai berendezések és hálózatok. Ennek csak az első percében 17 millió dollár értékben kötöttek online üzletet a portál felhasználói.

– A Huawei a dinamikusan fejlődő üzleti környezetben – alkalmazkodva az iparági trendekhez – aktív, meghatározó szerepet kíván betölteni a vállalati információs technológia fejlesztésében és alakításában, ezért szisztematikusan erősíti pozícióját ezen a területen. E mellett a vállalat, mint az 5G technológia élenjáró kutatója és kidolgozója, legalább 444 millió eurót fordít az technológia további fejlesztésére a következő 4 évben. – mondta Jason Wang, a Huawei Technologies Hungary technológiai igazgatója.

Aktív szerepvállalás Magyarországon is

– A Huawei elkötelezett abban, hogy a magyar kormány teljesíthesse a EU Digital Agenda 2020 elvárásait. A Digitális Nemzet Fejlesztési Programot a Huawei, mint a világ egyik legnagyobb eszköz- és megoldás beszállitója kívánja segíteni. – nyilatkozta Rádi Szabolcs, a Huawei Technologies Hungary kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója. A cég továbbá hazai partnerekkel együttműködve szeretne közreműködni a 450 Mhz-es hálózat és a közeljövőben várható egészségügyi IT infrastruktúra fejlesztésében is – tette hozzá Rádi Szabolcs.

A Huawei a sajtótájékoztatón túl egy kamionos roadshow keretében mutatta be Magyarországon legújabb, az üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú informatikai termékeit. A Budapesten állomásozó kamionban az érdeklődök megtekinthették a vállalat idei, saját innovációs fejlesztéseit, amelyek főképp a szélessávú hálózatok és a felhő alapú, informatikai megoldások fellendítését szolgálják. Interaktív képernyők és 3D vetítések segítségével elsőként tapasztalhatták meg a Huawei jövőbeli hálózatai által nyújtott lehetőségeket, és betekintést nyerhettek a vállalat 5G fejlesztéseibe is.

Sajtókapcsolat: 

Gecse Mariann
vállalati kommunikációért felelős igazgató
Huawei Technologies Hungary Kft.
H‑1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com 

 

A Huaweiről

A Huawei a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója. Mint az ügyfélközpontú innovációk és a szilárd együttműködés elkötelezett híve, a Huawei munkája során egymáshoz szorosan kapcsolódó előnyöket hozott létre a telekommunikációs hálózatok és eszközök alkalmazásában, illetve a felhő alapú számítástechnika területén. Létfontosságúnak tartja a maximális értékek megteremtését a mobilszolgáltatók, vállalatok és a fogyasztók számára, mindezt versenyképes megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtva valósítja meg. Termékei 170 országban és régióban vannak jelen, így ezeket a világ népességének több mint egyharmada használja.

A Huawei Technologies árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt, éves bevételük 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják.

A cég Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységük bővítése folyamatos.

További információ: www.huawei.hu, www.huawei.com