Magyarországi, társadalmi felelősségvállalás

Magyarországi, társadalmi felelősségvállalás

A Huawei Magyaroszág egyik társadalmi felelősségvállalási célja, hogy a továbbképzést, az oktatást támogassa, kiemelten a távközléssel vagy a multinacionális vállalatok működésével kapcsolatos tanulmányokat folytatókat.  Ezért 2011-ben a cég egy 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot alapított, amelyhez két felsőoktatási intézményt kért fel partnernek, hogy a diákok akár közelről is tanulmányozhassák, megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket, illetve hogy a cég támogatást nyújthasson a hallgatók tanulmányihoz.

A „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett 2011-ben és

meglátogathatta a Huawei központjait. A diákokkal a vállalat folyamatosan tartja a kapcsolatot, meghívja cégbemutatóira, roadshowira és ünnepélyes díjátadót szervez számukra.
A Huawei Magyarország 2012-ben kezdte el támogatni a Diák Újságírók Egyesületét (DUE) is, amely szervezet 25 év alatti, riporteri, újságírói ambíciókkal bírókat tömörít. A vállalat támogatott még továbbá professzori kutatóutakat, egyetemi szimpóziumokat és például Klein Dávid 2012-es expedícióját a Mount Everestre.

A Huawei Technologies Hungary 2014-ben hirdette meg ’’Seeds for the future” programját, amely során évente tíz egyetemi hallgató és egy oktató tanulmányozhatja majd két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G -mobilhálózatokat a Pekingi Egyetemen és a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató shenzheni központjában. A tanulmányútra valamennyi hazai felsőoktatási intézményből pályázhatnak a távközlés iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és egyetemi oktatók. A programban a magyar fiatalok mellett több mint 20 ország – többek között Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország, Marokkó, Indonézia, Svédország és Thaiföld – hallgatói és oktató is részt vesznek. ’ A Huawei a „Seeds for the Future” tanulmányutat még további három évben hirdeti meg Magyarországon.