Megérkezett a Huawei Windows Phone 8-as okostelefonja

A Huawei Ascend W1 megfizethető áron kínál csúcstechnológiát

Budapest, 2013. január 9. – A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatta be első Windows Phone 8 operációs rendszerrel működő készülékét, a Huawei Ascend W1-et. A 10,15 mm vékony készülék 4 hüvelyk átmérőjű, 480×800 pixel felbontású IPS LCD érintőképernyővel rendelkezik, amely OGS technológiával készült. A Huawei Ascend W1-ben kétmagos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon™ S4 MSM8230 processzor és Adreno 305 GPU működik. Az 1950 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően az Ascend W1 közel 470 órányi készenléti idővel rendelkezik, amely a leghosszabb ebben a kategóriában. Az okostelefon ikonikus formatervét a trópusi szigetek inspirálták, és többféle merész színben lesz elérhető, kék, piros, fekete és fehér változatban. Az Ascend W1 okos és stílusos alternatívát kínál azon felhasználók számára, akik elérhető áron keresnek csúcstechnológiát.

A Huawei Ascend W1 alacsony tükröződésű IPS LCD kijelzője teljesen laminált, így bármilyen fényviszony esetén tökéletesen látható. A Windows Phone 8 operációs rendszer kezdőképernyőjén a Live Tile csempék személyes témákkal testre szabhatók, ezáltal a valós idejű értesítéseket teljesen egyedi módon tekinthetik meg a felhasználók. A dinamikus képernyőzár segítségével kiválaszthatják és kitűzhetik a képernyőre a számukra legfontosabb fotókat és értesítéseket, amelyeket akkor is láthatnak, amikor a telefon le van zárva.

„Az Ascend W1 a Windows Phone 8 szoftver és a Huawei igényes formatervének párosítása, amely vonzó alternatívát kínál a felhasználók számára. Az Ascend W1 azon törekvésünk egyik fő eredménye, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az okostelefonok által nyújtott előnyöket” – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója.

„Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Huaweijel annak érdekében, hogy további piacokkal és árszintekkel bővítsük készülékkínálatunkat, ezáltal még több ember ismerheti meg a Windows Phone 8 platformot és az Ascend W1 különleges funkcióit” – mondta Terry Myerson, a Windows Phone divízió alelnöke.

A Huawei Ascend W1 először Kínában és Oroszországban lesz elérhető 2013 januárjától, majd ezt követően Nyugat-Európában, a Közel-Keleten, az Egyesült Államokban és további régiókban is.

 

A Huawei Device-ról

A 2003-ban a Huawei Technologies leányvállalataként alapított, kezdetben hálózati kiegészítőket és modemeket gyártó Huawei Device 2009-ben lépett be az okostelefonok piacára. 2010-ben már közel 3,5 millió készüléket adott el világszerte, 2011-ben pedig elérte a 20 milliós darabszámot. Tavaly a vállalat 2,1 milliárd dolláros árbevételt könyvelhetett el csak az okostelefonok értékesítéséből, amely a 2010-es évhez képest közel 600 százalékos növekedést jelent, ezzel a Huawei a leggyorsabban növekvő okostelefon-forgalmazónak számít az EMEA régióban.

Kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

 

Sajtókapcsolat:

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu