Ascend Mate_PRE3

Megérkezett Magyarországra a Huawei Ascend Mate

A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója bejelentette, hogy a nagyméretű, 6,1 hüvelykes HD kijelzővel rendelkező Huawei Ascend Mate mostantól Magyarországon is elérhető. A mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor kínálatában kapható a készülék, amely azon túl, hogy megvásárolható a társaság üzleteiben, a Telenor honlapján is megrendelhető.

„A Huawei egészen mostanáig a kedvező áron kapható belépőszintű és középkategóriás készülékeiről volt ismert Magyarországon. A Huawei Ascend Mate érkezése átalakítja majd ezt a képet, hiszen a 6,1 colos készülék méltán kapott helyet a csúcskészülékek között. A Huawei hazai csapatával együtt arra törekszünk, hogy a nemzetközi porondon bemutatott felsőkategóriás okostelefonokat itthon is elérhetővé tegyük a mobilszolgáltatók kínálatában” – mondta Szabó Zsolt, a Huawei Technologies Hungary terminal részlegének értékesítési menedzsere.

„A Telenor számára kiemelten fontos, hogy ügyfelei a lehető leghamarabb megvásárolhassák a legfrissebb készülékújdonságokat. Nagyon örülünk, hogy a hazai operátorok közül elsőként hozhatjuk el a magyar felhasználóknak a Huawei különleges csúcskészülékét, amely tudása és kialakítása tekintetében is az okostelefonok élvonalába tartozik” – mondta Laczy Gábor, a Telenor terminál menedzsment osztályvezetője.

Az Android 4.1 operációs rendszerrel és Emotion kezelőfelülettel rendelkező Huawei Ascend Mate kiváló teljesítményéről négymagos, 1,5 GHz-es Hi-Silicon processzor és 4050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Az 1280×720 pixel felbontású, 6,1 colos HD IPS+ LCD kijelző rendkívül tiszta, éles és valósághű képet ad, a MagicTouch funkció bekapcsolásával pedig akár kesztyűben is használható. Nagy mérete ellenére az Ascend Mate egy kézben is kényelmesen elfér, hiszen az ergonomikus és stílusos készülék mindössze 85,7 milliméter széles.

Az Ascend Mate kategóriájában a legnagyobb töltési kapacitással rendelkezik, töltési ideje közel 30 százalékkal rövidebb az átlagosnál, és egy feltöltéssel akár két teljes napon keresztül is használható. A készülék magában foglal egy 8 megapixeles, autofókuszos HDR hátoldali kamerát, illetve egy 1 megapixeles HD előlapi kamerát is. A kiváló hangminőségről duálmikrofonos zajcsökkentés, Dolby hangrendszer, valamint sztereó hangfelvétel gondoskodik.

A Huawei Ascend Mate-ról bővebb információ és készülékárak a http://www.telenor.hu/mobiltelefon/huawei/mate oldalon találhatók.

Specifikáció:
• Kijelző: 6,1” HD 1280 x 720 HD IPS+ LCD
• Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.1
• Kezelőfelület: Emotion UI
• Memória: 2GB RAM, 8GB ROM, microSD kártyával 32GB-ig bővíthető
• Frontoldali kamera: 1 megapixel
• Hátoldali kamera: 8 megapixel
• Videofelvétel: 1080P videofelvétel és -lejátszás
• Méret: 163,5 mm x 85,7 mm x 9,9 mm
• Tömeg: kb. 198 g
• Hálózat: UMTS /GSM
• Maximális letöltési és feltöltési sebesség: DC-HSPA+, letöltés 42 Mbit/s, feltöltés 5.7 Mbit/s
• Processzor: négymagos, 1,5 GHz
• Audio: Dolby mobile sound enhancement
• Akkumulátor: 4050 mAh

A Huawei Device-ról
A több mint 140 országban jelen levő Huawei termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A vállalat több mint 20 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában. A Huawei fogyasztói üzletága, az okostelefonokat, mobil szélessávú eszközöket, otthoni készülékeket és felhőalapú megoldásokat fejlesztő Huawei Device 2012-ben több mint 130 millió készüléket értékesített 7,5 milliárd dollár értékben. Az információs és telekommunikációs technológiák területén szerzett több mint 20 éves tapasztalat, kiterjedt nemzetközi hálózat és az üzleti partnerekkel kialakított szoros kapcsolat révén a Huawei Device a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára.
Kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Sajtókapcsolat:

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
H1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu