Orbán Viktor avatta fel a Huawei európai logisztikai bázisát

Budapest, 2013. december 3. – A mai napon Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság nagykövete, valamint Zhou Jun, a Huawei Technologies regionális elnöke megnyitotta a multinacionális távközlési berendezés- és megoldásszállító cég regionális logisztikai központját Biatorbágyon. A Huawei Technologies alig 8 év alatt vált a hazai gyártás és külkereskedelem egyik meghatározó szereplőjévé.

A cég az itthon jelen lévő termelési és logisztikai egységeit összefoglaló néven, Európai Ellátó Központként aposztofálja.  Ennek részeként, a most átadott, regionális hatókörű logisztikai központ fontos állomása mind a kormány gazdaságpolitikai terveinek, mind pedig a Huawei európai terjeszkedési stratégiájának. A magyar kormánnyal idén áprilisban kötött stratégiai megállapodás értelmében a vállalat folyamatosan bővíti magyarországi tevékenységét, amelynek eredményeként a jelenlegi 1.500-ról jövőre 2.000 főre emelkedhet azok száma, akiknek közvetlenül vagy beszállítóin keresztül a Huawei biztosít megélhetést.

A kínai távközlési óriás számára hazánk kiemelt jelentőséggel bír, hiszen valamennyi, az európai piacra, Közép-Ázsiába, Észak- és Nyugat-Afrikába, illetve a közel-keleti régióba szánt távközlési hálózati terméket itt szerelnek össze, és innen szállítják tovább a több mint 45 célországba. A vállalat tervei teljesültek, és 2013-ban minden, a portfoliójában szereplő vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi és egyéb telekommunikációs eszköz összeszerelése elindult az országban. A Huawei számára tehát Magyarország jelenti Európa kapuját, ami azért is különleges, mert a cég 2005 óta van jelen hazánkban, és az azóta eltelt idő alatt a gyártás és a külkereskedelem egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A 30 ezer négyzetméter alapterületű biatorbágyi logisztikai központot a Huawei a partnerein, a DHL-en és a Westlogon keresztül üzemelteti, és ide telepíti át a korábban Üllőn és Budapesten működő szállítási és raktározási tevékenységét is. A Huawei jelenleg 45, hamarosan pedig 55 országot lát majd el innen termékeivel, ami azt jelenti, hogy havonta 3.000 kamion is indulhat innen Európa, Észak- és Nyugat-Afrika, Oroszország és a Közel-Kelet felé.

Az Európai Ellátó Központ a globális Huawei csoport bevételeit 2013 végére közel 4 milliárd dollárral támogatja, amelyből a most megnyitott logisztikai egység mintegy 1,5 milliárd dolláros export-import forgalmat bonyolít.

A Huaweiről

A kínai székhelyű Huawei Technologies Co. mobil- és telekommunikációs eszközöket, valamint hálózati berendezéseket gyártó vállalat. A multinacionális társaság a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. 150 országban 150 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közművállalatok – egyedi igényei szerint gyártott, innovatív termékeket. Árbevételünk 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt, amelynek 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.

A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bengalaruban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghajban, Nankingban, Sencsenben – fejlesztjük ki. Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

További információk a www.huawei.hu és a www.huawei.com honlapon találhatóak.

Keressen minket a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán:
http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Kövesse híreinket a Twitter-en is:
https://twitter.com/huaweipress

Termékeinkről további információt talál a Youtube-on:
http://www.youtube.com/user/HuaweiPress  

Sajtókapcsolat: 

Gecse Mariann
PR Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Kovács Viola
Account Executive
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
kovacs.viola@morpho.hu