Öt éven belül megduplázza európai K+F befektetéseit a Huawei Technologies

Budapest, 2013. szeptember 18. – A Huawei Technologies, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szállítója bejelentette, hogy a következő évek során tovább növeli kutatási és fejlesztési célú beruházásait Európában. A vállalat célja, hogy eleget tegyen ügyfelei változó üzleti igényeinek, támogassa az Európai Unió ICT stratégiai céljainak megvalósítását, valamint növelje bevételeit a régióban és világszerte.

„A Huawei éves bevételének legalább 10 százalékát forgatja vissza kutatási és fejlesztési tevékenységébe. 2012-ben teljes globális bevételünk több mint 13 százalékát fordítottuk erre a célra, ami az egyik legnagyobb kötelezettségvállalás az ICT iparág magánvállalatai körében. Ezen belül tovább növekednek európai K+F beruházásaink is. Értékük 2010 és 2013 között megkétszereződött, és várakozásaink szerint az elkövetkező öt évben ismét megduplázódik majd” – nyilatkozta Renato Lombardi, a Huawei európai kutatóközpontjának alelnöke.

A Huawei eddig 13 K+F helyszínt létesített Európa-szerte – Svédországban, Finnországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Írországban és Olaszországban. A vállalat összesen több mint 800 K+F szakembert alkalmaz a 13 európai helyszínen. A Huawei európai fejlesztései kiterjednek az ICT hardverekre és szoftverekre, a mikroprocesszorokra, az optikai adatátvitelre és a vezeték nélküli hálózatokra.

„Legfontosabb feladataink közé tartozik távközlési és vállalati ügyfeleink segítése a hálózataikat elárasztó, egyre növekvő mennyiségű adat kezelésében, a hálózatokat alkotó alkatrészek energiafogyasztásának csökkentése, valamint a vezetékes és mobiladat-forgalom legmodernebb szoftveres felügyeletének biztosítása” – nyilatkozta Jim Lu, a Huawei közép-kelet-európai és skandináv régiójának elnöke.

A Huawei nemzetközi kutató-fejlesztő csapata 70 000 mérnökből áll. A vállalat első K+F laboratóriuma Stockholmban nyitotta meg kapuit 2000-ben, a legújabb helyszínek pedig 2012-ben és 2013-ban nyíltak meg.

„Amikor a Huawei az ezredfordulón a nemzetközi szintre emelte értékesítési tevékenységét, sok más vállalathoz hasonlóan egy elosztott innovációs stratégia megvalósítása mellett döntött. Ennek eredményeként K+F intézmények alakultak a világ több pontján, amelyek mindegyike meghatározott innovációs fókusszal rendelkezik. A Huawei legtöbb K+F létesítménye innovációs klaszterekben, illetve kiválósági központokban kapott helyet. A döntések meghozatala során számos követelményt vettünk figyelembe” – fejtette ki Lombardi.

„Az első követelmény az volt, hogy K+F tevékenységeinket közelebb hozzuk ügyfeleinkhez. A második, hogy a kutatási tevékenységeket olyan helyszínekre telepítsük, amelyek már működő környezeti feltételeket kínálnak, vagyis szakképzett és tehetséges munkaerőt, meglévő kapcsolatokat az egyetemekkel és kutatóintézetekkel, továbbá megfelelő infrastruktúrát. Ezért esett a választás Észak-Európára, ahol a mobilhálózat- és bázisállomás-technológiai fejlesztésekkel, valamint mobileszköz-tervezéssel foglalkozó klaszterek már korábban létrejöttek. Ugyanezen okokból helyeztük az optoelektronikai kutatási tevékenységeket Olaszországba, Németországba és az Egyesült Királyságba” – tette hozzá Lombardi.

A Huaweiről
A kínai székhelyű Huawei Technologies Co. mobil- és telekommunikációs eszközöket, valamint hálózati berendezéseket gyártó vállalat. A multinacionális társaság a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. 150 országban 150 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közművállalatok – egyedi igényei szerint gyártott, innovatív termékeket. Árbevételünk 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt, amelynek 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghajban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.

További információk www.huawei.com honlapon találhatóak.

Keressen minket a Huawei Device Hungary Facebook-oldalán:
http://www.facebook.com/HuaweiDeviceHungary

Kövesse híreinket a Twitter-en is:
https://twitter.com/huaweipress

Termékeinkről további információt talál a Youtube-on:
http://www.youtube.com/user/HuaweiPress

Sajtókapcsolat:

Gecse Mariann
PR Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 637 8526
mariann.gecse@huawei.com

Jakab Emese
Terminal Marketing Manager
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22.
Mobil: +36 30 415 6333
emese.jakab@huawei.com

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
Morpho Communications
1037 Budapest, Montevideo u. 10.
Tel: +36 1 488 0255
Fax: +36 1 488 0254
miklosik.mariann@morpho.hu