Schwarzenegger mutatja be a Huawei mini távközlési tornyát

A héten Dániában bejelentették, idén melyik 100 termék felelt meg leginkább a fenntartható fejlődés elveinek. A legjobbak között a Huawei energiahatékony, mini távközlési tornya. 

A Sustainia 100 egy olyan kezdeményezés, amely a legjelentősebb fenntartható – azaz többek között környezetkímélően és gazdaságosan működtethető – találmányokat, termékeket gyűjti össze, A világ különböző részéből a díjra benevezett innovatív és inspiratív projekteket 10 különböző – az energia, az épületek, a városok, az erőforrások, az élelmiszerek, a divat, az egészségügy, az oktatás és az IT – szektorban adják át.

A kezdeményezés mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a már meglévő, a fenntarthatóságot szolgáló lehetőségeket ma, hogy megteremthessük a jövő, a bolygónkat kímélő társadalmat. A bírálóbizottság elé kerülő produktumok konkrét tárgyi eszközökkel, útmutatókkal és technológiával mutatnak példát a ‘’fenntarthatóságra’’ mindenkinek.

A Sustainia díj bíráló bizottságának tiszteletbeli elnöke és örökös díjátadója Arnold Schwarzenegger egykori sztárszínész és kaliforniai kormányzó. Schwarzenegger azonban nemcsak a félezernél is több beérkezett pályázat nyerteseinek adja át a díjat, hanem a 100 top terméket ismerteti is. Így az már biztos, hogy a novermber 7-én Koppenhágában rendezendő díjkiosztó gálán méltatja majd a Huawei Technologies Mini-Shelter, azaz Mini Konténer nevű termékét, mivel az is bekerült a 100 legfigyelemreméltóbb, fenntartható termék közé.

A Huawei Technologies multinacionális vállalat okostelefonjait, táblagépeit a mobilozó, internetező közönség jól ismeri, de kevesen tudják, hogy a vállalat fő és legrégebbi profilja a vezeték nélküli és vezetékes távközlési berendezések és hálózatok fejlesztése és gyártása. A Mini Konténer is egy ilyen távközlési, hálózati berendezés.

A Mini Konténer külső, környezetet kímélő, mobilkommunikációs bázisállomás (konyhanyelven távközlési torony), amelynek működés közbeni hűtése a hagyományos megoldásokhoz képest 80 százalékkal kevesebb energiát vesz fel. Tao Hongming, a Huawei hálózati energiafelhasználásért felelős elnök-helyettese a jelölés kapcsán elmondta, a közvetve a Föld lakosságának 1/3-át, azaz kétmilliárd embert kiszolgáló vállalatóriás mindig is tisztában volt a környezetvédelem és a gazdaságosság jelentőségével, s azzal is: a felhasználók ugyanakkor szeretnék megőrizni megszokott kényelmüket. – A Huawei termékei közül a Mini Konténer, csak egy, a számtalan környezetkímélő és kategóriájában olcsón működtethető technológia és produktum közül – mondta Tao.

Magyarországon például a cég nem csupán alacsony energiaigényű bázisállomásokat állított már a mobilkommunikációhoz elengedhetetlen munkába, hanem napelemmel működtethetőeket, vagy éppen a fémváz helyett teljesen fábból készült toronyra szerelt antennákat.

A mobilkommunikációs hálózatmodernizációnak köszönhetően a régi berendezéseket felváltó eszközök már 35 százalékkal kevesebb energiával működnek úgy, hogy közben többféle szolgáltatást nyújtanak, sokrétűbb munkát végeznek a korábbiaknál.

A 10 évvel ezelőtti monstrum bázisállomások mára össze is zsugorodtak.

– Az egykori négy szekrény helyett – mondja Pásztor Zoltán, a Huawei Hungary project menedzsere – most már csak egyet állítunk be, együtt kímélünk helyet, energiát, környezetet és pénztárcát. A Balaton környékén vannak olyan bázisállomásaink is, amelyeket fából épült kilátókba, szép fekvésű lelátó teraszokba szereltünk és senki nem veszi már észre.  Az 1-es metróban Budapesten pedig fióknyi méretűek szolgálják ki az utazóközönség telekommunikációs igényeit, sőt a nemsokára itthon is elérhető, Smallcell lesz az eddigi legkisebb bázisállomás, amelynek már nemhogy külön torony sem kell, hanem egyenesen a meglévő villanyoszlopokra fogjuk szerelni.

A Mini Konténer a Sustainia 100 kezdeményezés idei legmagasabb díjáért is indul . A jelölt termékek, találmányok nemesebb helyezéséről egyébként olyan bírálóbizottság dönt majd – Arnold Schwarzenegger mellett – mint az alapító, Erik Rasmussen, újságíró, Gro Harlem, egykori norvég miniszterelnök, Connie Hedegaard, az Európai Bizottság éghajlatért felelős biztosa és Dr. Rajendra K. Pachauri, az Egyesült Nemzetek Szövetségének az éghajlatváltozást figyelő testületének elnöke. A díj irányadó mind az ágazati befektetőknek, a vállalatvezetőknek, a politikusoknak és a végfelhasználóknak egyaránt, hogy milyen megoldásokban érdemes gondolkodniuk a fenntarthatóság érdekében.

 

A Huawei Technologiesról 

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 140 országban 150 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki. Éves bevételünk 13 százalékat fordítjuk kutatás-fejlelsztésre.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeinkkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetünk (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.
Kövesse híreinket a www.huawei.com  honlapon.
A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).

 

További információ: 

Gecse Mariann,
Huawei Technologies
PR manager
vállalati hírek
06 30 637 85 26