Tízszeres gyorsaságúra fejleszti gerinchálózatát a Türk Telekom International a Huawei által szállított megoldással

Még gyorsabb internet hozzáférés és kommunikáció jön létre a Huawei Technologies Hungary és a Türk Telekom International (TTI) által aláírt szerződés értelmében a TTI optikai gerinchálózatán. A rendszer kiépítése és a teszt 2013. június végén befejeződött. 

Türk Telekom International és Huawei Technologies Hungary megegyezett, hogy még az eddiginél is gyorsabb tranzit gerinchálózatot épít ki Törökország és Németország között.
A rendszerteljesítményt hatalmasra növelő projekt üzemszerűen 2013. június végén indult.  A Türk Telekom International fő gerinchálózata Törökországtól Németországig összesen 8Tb/s védett kapacitást biztosít, 3 különböző elérési útvonalon. (A védett útvonal azt biztostítja, hogy ha a kommunikáció valamelyik szakaszon megszakad, akkor az adott hang- és adatforgalom egy másik, védelmi vonalon futhat tovább.)

A megegyezés szerint a Huawei szállítja a TTI DWDM gerinchálózatába a csatornánkénti 100 Gbit/s hálózati sebességet biztosító megoldást. Az eddigi általános átviteli sebesség ugyanezen az alapon 10-40 Gbit/s volt.

Kis Albert, a Türk Telekom International műszaki vezérigazgató helyettese kiemelte, a TTI örül a legújabb 100G koherens technológia telepítésének a cég DWDM hálózatába, mert ez a megfelelő megoldás az egyre növekvő tranzit forgalmi igények kielégítésére.
Rádi Szabolcs, a Huawei Technologies kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója a tesztüzem lezárásakor elmondta, a vállalata elkötelezett ügyfelei sikerében. ­- A Türk Telekom International ma Európában az egyik legkorszerűbb, optikai átviteli hálózatot építi ki ezzel a fejlesztéssel – emelte ki Rádi.

A Türk Telekom International-ról

Türk Telekom International a kelet-közép-európai régió, Törökország, Kaukázus és a közel- keleti országok vezető alternatív telekommunikációs operátora. Inkumbenseknek, alternatív telekommunikációs cégeknek, mobil szolgáltatóknak, kábel TV cégeknek, internet szolgáltatóknak és vállalati ügyfeleknek biztosít internet/adatszolgáltatást, infrastrukturális és nagykereskedelmi hangszolgáltatásokat. Türk Telekom International 100%-ban a Türk Telekom tulajdona. A Türk Telekom International egyéni ügyfél managementet biztosít, a teljes Türk Telekom International hálózatban, ami magába foglal 19 országot Közép- és Kelet-Európában, Törökországban, Közel-Keleten és a Kaukázusban. A Türk Telekom International prémium minőségű telekommunikációs megoldásokat ajánl: garantált SLA-t, helyi szakembereket, központosított végponttól-végpontig terjedő hálózat managementet, megbízható hozzáállást, pontos létesítést; mérhető, költséghatékony technikai megoldásokat és egy megbízható vezetői csapatot egy teljes szolgáltatás portfólióval.
További információkért kérem, látogasson el a www.turktelekomint.com honlapra.

A Huawei Technologiesról

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat, 150 országban 150 ezer dolgozója állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közmű vállalatok – egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket.
A Huawei Technologies árbevétele 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeiket és rendszereiket a globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontokban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztik ki. Éves bevételük 13 százalékat fordítják kutatás-fejlelsztésre.
A cég  Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center). Magyarországi tevékenységük bővítése folyamatos.
Kövesse híreinket a www.huawei.com honlapon.
A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).

 

További információ: 

Rózsahegyi Edina
Türk Telekom International
Marketing igazgató
+36 20 983 4425
edina.rozsahegyi@turktelekomint.com

Gecse Mariann,
Huawei Technologies
PR manager
vállalati hírek
+36 30 637 85 26
mariann.gecse@huawei.com