Ünnepélyesen is megnyitották a Huawei Európai Ellátóközpontjának új egységét

Pécs, Cserkút 2012. január 31. – A Huawei Technologies Hungary ma ünnepélyesen is megnyitotta, a kontinenst Huawei termékekkel kiszolgáló, Európai Ellátó Központjának (angolul Europe Supply Center, ESC)  új egységét a Pécs melletti Cserkúton. A létesítmény bérgyártásban üzemel, kapacitása néhány hónapon belül havonta 5 ezer távközlési berendezésre ugrik. Ez azt jelenti, hogy a Huawei számára hamarosan 300 fő, év végéig pedig 500 fő  dolgozik majd az üzemben.

A pécsi-cserkúti létesítmény optikai, átviteli egységeket, hálózati kommunikációt szolgáló termékeket szerel össze, azaz a Huawei különböző országokban gyártott és Magyarországra szállított alkatrészeiből végtermékeket állít elő. Az Európai Ellátó Központ, amely több magyarországi létesítményt, gyáregységet is  takar, a világ vezető 50  távközlési szolgáltatója közül harmincnak szállít termékeket Magyarországról.

Az új, Pécs melletti létesítményt a Flextronics Global Services Magyarország üzemelteti, a bérgyártásról októberben írtak alá a cégek megállapodást. A gyártósorról az első termék – a terveknek megfelelően – december közepén gördült le.

Az új gyár nem zöldmezős beruházás, hanem már meglévő épületeket hasznosít, jelenleg a Huawei megrendelésein 100 fő dolgozik. Ez – a Huaweinek dolgozó, munkavállalói létszám – ugrik majd meg a gyártókapacitás növelése miatt néhány hónapon belül 300, év végéig 500 fősre. *

Az  ESC új egységét Gao Jian, a Kínai Népköztársaság nagykövet asszonya, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Jónás József, Cserkút polgármestere, Anders Karlborg, a Huawei Technologies Ellátó Hálózatának alelnöke és Gavin Dai, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója nyitotta meg. 

 

 

*A Flextronics Global Services Magyarország decemberi sajtóközleménye alapján más vevők betelepítésének köszönhetően az összlétszám a gyárban év végéig 800 fő lesz.

 

A Huaweiről 

A Huawei Technologies Co. egy olyan multinacionális, mobil- és telekommunikációs eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó vállalat, amely a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egy harmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. Kínai székhelyű vállalat vagyunk, 150 országban 120 ezer dolgozónkkal állítjuk elő az ügyfelek egyedi kérése szerint gyártott, innovatív termékeket. Éves bevételünk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítjuk.
A Huawei Technologies árbevétele 2011. első félévében 11 százalékkal 15.38 milliárd dollárosra (98,3 milliárd jüanra) nőtt az előző év azonos időszakához képest. Vállalatunk év végére eléri a tervekben megcélzott 30 milliárd dolláros (199 milliárd jüanos) bevételt.
A jövőben is kulcsfontosságú eszközeinket és rendszereinket globális hatáskörű kutatási- és fejlesztőközpontjainkban – többek között az indiai Bangaloreban, az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben és Dallasban, a kínai Pekingben, Sanghájban, Nanjingban, Shenzhenben – fejlesztjük ki.
Cégünk Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig összeszerelő központot üzemeltetünk. Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos.
Kövesse híreinket a www.huawei.com honlapon.
A Twitter-en (www.twitter.com/huaweipress)  és a YouTube-on információkat talál termékeinkről (http://www.youtube.com/user/HuaweiPress).

 

További információ: 

Gecse Mariann,
PR manager
mariann.gecse@huawei.com
vállalati hírek

Jakab Emese
marketing manager
emese.jakab@huawei.com
termékinformációk
06 30 415 633